Кабачки в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки в духовці в панірувальних сухарях з сиром і яйцем

Хрусткі та апетитні кабачкові палички з сиром. Таке блюдо напевно припаде до смаку дітям, при цьому залишаючись корисною альтернативою звичним смаженою закусок.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – ½ склянки
  • Сир тертий – ¼ склянки
  • Сухарі панірувальні – ½ Склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Вимиті кабачки розрізаємо на довгі і тонкі палички.

2. Збиваємо яйце віночком до однорідності.

3. Змішати панірувальні сухарі з тертим на дрібній тертці сиром.

4. Обвалюємо кабачкові палички в борошні, потім занурюємо їх у яйце і обвалюють у панірувальних сухарях з сиром. Викладаємо палички на змащене олією деко так, щоб між ними залишалося невелику відстань. Збризкуємо палички невеликою кількістю масла.

5. Випікаємо палички в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.

6. Потім виймаємо деко і щипцями перевертаємо палички на іншу сторону і випікаємо їх ще 15 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді з соусом до смаку. Приємного апетиту!