Кабачки в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Соковиті і ароматні кабачки в духовці яєчному клярі

Ситне блюдо, яке ідеально підходить під спекотний літній вечір. Ніжні кабачки в клярі відмінно поєднуються з соковитими помідорами і плавленим сиром і точно сподобається всій родині.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Кабачки – 700 гр.
  • Яйце – 7 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Вимиті і обсушені кабачки нарізаємо тонкими кружечками.

2. Приступаємо до кляру. Для цього змішуємо яйця з перцем і сіллю і збиваємо їх віночком.

3. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо.

4. Занурюємо кружечки кабачка в кляр.

5. Обсмажуємо кабачки на невеликій кількості олії з обох сторін.

6. Нарізаємо півкільцями помідори.

7. Змащуємо деко олією і викладаємо на нього кабачки. Зверху змащуємо їх майонезом і посипаємо подрібненою зеленню.

8. Викладаємо поверх майонезу шар помідорів.

9. Зверху посипаємо тертим сиром. Таким чином збираємо кілька шарів.

10. Випікаємо страву протягом 25 хвилин при 180 градусах. Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки. Приємного апетиту!