Стерлядь в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Фарширована стерлядь в духовці

Фарширована стерлядь в духовці виглядає чудово. Ніжна риба тане в роті. Вишукане блюдо – шедевр, який зобов’язані спробувати все. У стерляді практично немає кісточок. Вірніше скелет риби здебільшого складається з хрящової тканини, тому не варто боятися кісток. Яскраве блюдо розфарбує ваше свято!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 1,5 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Печериці – 75 гр.
  • Цибуля шалот – 1 шт.
  • Стебло селери – 15 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – 30 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сир «Пармезан» – 30 гр.
  • Лимон – для прикраси.
  • Лайм – для прикраси.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть досить велику тушку стерляді. Покладіть на деко і щедро посипте сіллю. Хвилин через 10 приберіть виділилася слиз. Для цього можна скористатися серветками.

Крок 2. Корінь селери і моркву сполосніть, почистіть від шкірки, розріжте на зручні частини. Печериці почистіть від шкірки, поновіть зріз на грибний ніжці. Розріжте на частини. Підготовлені складові складіть у каструлю і припустіть в підсоленій воді.

Крок 3. У стерляді обріжте великі плавники і шипи. Видаліть зябра. Вспорите черевце, витягніть нутрощі і визигу. Тушку сполосніть під проточною водою.

Крок 4. Припущені овочі вийміть шумівкою, а в киплячий овочевий відвар закиньте попередньо вимитий щіткою молода картопля.

Крок 5. Цибулину звільніть від лушпиння. Промийте і наріжте, як вам подобається. Обсмажте на оливковій олії, додати припущені овочі. Готуйте 5 хвилин, не забуваючи перевертати. Підсоліть і поперчіть.

Крок 6. Деко застеліть силіконовим килимком. Рибу натріть спеціями з усіх боків, викладіть на деко і нафаршируйте овочами.

Крок 7. Голову і хвіст замотайте фольгою. Зверху присипте стружкою пармезану. З фольги скатайте грудочки і розмістіть так, щоб стерлядь не впала. Поставте духовку для розігріву, встановивши на перемикачі температури 200 градусів.

Крок 8. Деко з рибкою відправте в духовку. Готуйте 15-20 хвилин. Відварну картоплю злийте і розріжте навпіл. У каструлю додайте вершкове масло, натертий часник і селеру.

Крок 9. Подрібніть улюблену зелень, присипте картоплю. Перемішайте, вимкніть нагрів і закрийте кришкою. Лайм і лимон обдайте окропом і просушіть. Зробіть пірамідку з фруктів або декор, задовольняє вас.

Крок 10. Акуратно дістаньте деко з духовки. Обережно перенесіть рибку на підготовлене блюдо. Задекоріруйте відварною картоплею, лаймом і лимончиком. Пригощайте гостей. Приємного апетиту!