Стерлядь в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Як запекти стерлядь цілком у духовці

Як запекти стерлядь цілком у духовці розповім сьогодні. Процес нічим не відрізняється від запікання інших видів риби. Процедура легше простого. Все, що потрібно гарненько почистити тушку. Запечене блюдо вважається дієтичним і підходить для тих, хто займається побудовою свого тіла. Корисна рибка розфарбує будь вечерю, нехай навіть пізній.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Розмарин сухий – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. 2 невеликі тушки стерляді для зручності складіть у раковину.

Крок 2. Обріжте великі плавники. Видаліть зябра, вспорите черевце, витягніть нутрощі.

Крок 3. Якщо є бажання можна видалити голови і хвости повністю. З них вийде дивовижна ушиця. Тушки сполосніть під проточною водою.

Крок 4. Лимон обдайте окропом, розрізати на великі частини.

Крок 5. Почищену стерлядь добре приправте всередині і зовні сіллю, втираючи її масажними рухами. Начиніть черевце підготовленим лимончиком.

Крок 6. Тушки стерляді змастіть розм’якшеним вершковим маслом і покладіть на деко. Зверху присипте сушеним розмарином. Я використовую вогнетривку форму з кришкою.

Крок 7. Форму закрийте кришкою, якщо у вас звичайний лист, можна запечатати фольгою. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі температури 180 градусів. Деко з рибкою відправте в духовку. Запікайте 30 хвилин, зніміть кришку і готуйте ще 10 хвилин. Час запікання залежить від розміру стерляді.

Крок 8. Перевірте готовність, при необхідності збільшити час запікання. Акуратно дістаньте деко з духовки. Подавайте до столу. Я залишаю прямо у формі. При бажанні задекоріруйте зеленню. Насолоджуйтеся із задоволенням!