Як запекти стерлядь цілком у духовці
Як запекти стерлядь цілком у духовці розповім сьогодні. Процес нічим не відрізняється від запікання інших видів риби. Процедура легше простого. Все, що потрібно гарненько почистити тушку. Запечене блюдо вважається дієтичним і підходить для тих, хто займається побудовою свого тіла. Корисна рибка розфарбує будь вечерю, нехай навіть пізній.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Стерлядь – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Розмарин сухий – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. 2 невеликі тушки стерляді для зручності складіть у раковину.
Крок 2. Обріжте великі плавники. Видаліть зябра, вспорите черевце, витягніть нутрощі.
Крок 3. Якщо є бажання можна видалити голови і хвости повністю. З них вийде дивовижна ушиця. Тушки сполосніть під проточною водою.
Крок 4. Лимон обдайте окропом, розрізати на великі частини.
Крок 5. Почищену стерлядь добре приправте всередині і зовні сіллю, втираючи її масажними рухами. Начиніть черевце підготовленим лимончиком.
Крок 6. Тушки стерляді змастіть розм’якшеним вершковим маслом і покладіть на деко. Зверху присипте сушеним розмарином. Я використовую вогнетривку форму з кришкою.
Крок 7. Форму закрийте кришкою, якщо у вас звичайний лист, можна запечатати фольгою. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі температури 180 градусів. Деко з рибкою відправте в духовку. Запікайте 30 хвилин, зніміть кришку і готуйте ще 10 хвилин. Час запікання залежить від розміру стерляді.
Крок 8. Перевірте готовність, при необхідності збільшити час запікання. Акуратно дістаньте деко з духовки. Подавайте до столу. Я залишаю прямо у формі. При бажанні задекоріруйте зеленню. Насолоджуйтеся із задоволенням!