Кетчуп з помідорів на зиму

Покроковий рецепт приготування солодкого кетчуп на зиму

Ті, хто не люблять гостре, обов’язково оцінять рецепт солодкого домашнього кетчупу. Натуральний продукт готується із стиглих помідорів і підходить для тривалого зберігання у погребі та інших прохолодних місцях.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 2,8 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 2,5 кг
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Кориця – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 10 шт.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо стиглі та соковиті червоні помідори. Старанно промиваємо їх і розрізаємо на кілька шматочків.

Крок 2. Далі овочі прокручуємо в м’ясорубці або подрібнюємо блендером до утворення однорідної суміші.

Крок 3. Перелити приготовану масу в каструлю. Кип’ятимо і після варимо на слабкому вогні близько 2 годин. Періодично помішуємо, щоб продукт не підгорав.

Крок 4. За 30 хвилин до готовності додаємо сіль, цукор, корицю та інші спеції. Помішуємо заготовку до розчинення сухих інгредієнтів. В кінці готування вливаємо трохи оцту. Знову розмішуємо і знімаємо з плити.

Крок 5. Розливаємо солодкий кетчуп по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками і даємо їм повністю охолонути. Домашнє частування можна зберігати в прохолодному місці.