Покроковий рецепт приготування солодкого кетчуп на зиму
Ті, хто не люблять гостре, обов’язково оцінять рецепт солодкого домашнього кетчупу. Натуральний продукт готується із стиглих помідорів і підходить для тривалого зберігання у погребі та інших прохолодних місцях.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 2,8 л.
Інгредієнти:
- Помідор – 2,5 кг
- Цукор – 5 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Кориця – за смаком.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 10 шт.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо стиглі та соковиті червоні помідори. Старанно промиваємо їх і розрізаємо на кілька шматочків.
Крок 2. Далі овочі прокручуємо в м’ясорубці або подрібнюємо блендером до утворення однорідної суміші.
Крок 3. Перелити приготовану масу в каструлю. Кип’ятимо і після варимо на слабкому вогні близько 2 годин. Періодично помішуємо, щоб продукт не підгорав.
Крок 4. За 30 хвилин до готовності додаємо сіль, цукор, корицю та інші спеції. Помішуємо заготовку до розчинення сухих інгредієнтів. В кінці готування вливаємо трохи оцту. Знову розмішуємо і знімаємо з плити.
Крок 5. Розливаємо солодкий кетчуп по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками і даємо їм повністю охолонути. Домашнє частування можна зберігати в прохолодному місці.