Компот із слив і яблук на зиму – 5 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Яблучно-сливовий компот на зиму без стерилізації

Сливи і яблука чудово поєднуються один з одним в домашніх заготовках. З них можна приготувати насичений компот з кисло-солодким смаком. Яскраве частування стане відмінною альтернативою магазинних напоїв.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Зливу – 350 гр.
  • Яблуко – 6 шт.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Сливи вимочуємо в холодній воді і добре промиваємо. Також чинимо і з яблуками.

2. В промиту з содою банку викладаємо підготовлені сливи. Заливаємо їх окропом на 15 хвилин.

3. Зливаємо воду в каструлю і занурюємо в неї яблука, попередньо нарізані половинками.

4. Сюди ж додаємо півтори склянки цукру і кип’ятити близько 5 хвилин. Сухий продукт повинен за цей час повністю розчинитися.

5. Яблука акуратно перекладаємо в банку і заливаємо гарячим сиропом. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо їй охолонути.

6. Ароматний домашній компот з яблук і слив готовий! Щоб заготовка зберігалася довго і не втратила своїх властивостей, тримайте її в прохолодному приміщенні.