Яблучно-сливовий компот на зиму без стерилізації
Сливи і яблука чудово поєднуються один з одним в домашніх заготовках. З них можна приготувати насичений компот з кисло-солодким смаком. Яскраве частування стане відмінною альтернативою магазинних напоїв.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Зливу – 350 гр.
- Яблуко – 6 шт.
- Цукор – 1,5 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Сливи вимочуємо в холодній воді і добре промиваємо. Також чинимо і з яблуками.
2. В промиту з содою банку викладаємо підготовлені сливи. Заливаємо їх окропом на 15 хвилин.
3. Зливаємо воду в каструлю і занурюємо в неї яблука, попередньо нарізані половинками.
4. Сюди ж додаємо півтори склянки цукру і кип’ятити близько 5 хвилин. Сухий продукт повинен за цей час повністю розчинитися.
5. Яблука акуратно перекладаємо в банку і заливаємо гарячим сиропом. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо їй охолонути.
6. Ароматний домашній компот з яблук і слив готовий! Щоб заготовка зберігалася довго і не втратила своїх властивостей, тримайте її в прохолодному приміщенні.