Компот з абрикосів з кісточками – 4 рецепта на зиму з фото покроково

Простий і смачний абрикосовий компот на зиму з лимонною кислотою

Регулювати солодкість домашнього компоту можна дуже просто: потрібно всього лише відслідковувати кількість доданого цукру. Проте багато хто і зовсім не хочуть солодкого компоту, а віддають перевагу легку кислинку в смаку. Цей рецепт сподобається вам, якщо ви ставитеся до другого типу людей.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Абрикоси – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 1 л
  • Кислота лимонна – 5 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку стерилізуємо банку і кип’ятимо кришку до неї. Для того, щоб компот відстояв всю зиму, краще взяти металеву кришку, тому що вона більш герметична.

2. Вибираємо абрикоси, зіпсовані відразу відкладаємо. Важливо залишити стиглі, не перезрілі плоди. Добре вимиваємо абрикоси і залишаємо стікатися на паперові рушники або серветки. Кладемо відібрані абрикоси в стерилізовану банку, засипаємо їх цукром і додаємо лимонну кислоту.

3. Кип’ятимо воду і заливаємо її в банку, де вже лежать абрикоси. Щоб уникнути різкого перепаду температур, можна під дно банки підкласти лезо ножа, інакше банку може розірватися. Прикриваємо її чистою кришкою і даємо постояти хвилин 20. За цей час фрукти прогріються, а вода трохи охолоне.

4. Після цього банки зливаємо абрикосову рідину в каструлю. Отриманий сироп доводимо до кипіння і заливаємо їм абрикоси.

5. Закатуємо банку. Накриваємо ковдрою або пледом, тобто створюємо умови парової лазні: так компот пройде ще один етап стерилізації і буде краще зберігатися. Краще всього зберігати компот в прохолодному місці з температурою не вище 18 градусів. Однак компот з додаванням лимонної кислоти зможе стояти навіть при кімнатній температурі. Простояти він зможе близько року.