Страви з тушкованого мяса – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Борщ з тушонки

Борщ з тушкованого м’яса – це оригінальне гаряче блюдо для вашого сімейного обіду. Суп вийде неймовірно ситним і яскравим смаком. Встояти неможливо. Обов’язково спробуйте приготувати таку варіацію борщу за нашим рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Тушонка яловича – 330 гр.
  • Буряк – 300 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Приправа (овочева) – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо яловичу тушонки з банки і розминаємо її виделкою. Відокремлюємо жир.

Крок 2. Очищаємо, промиваємо буряк натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Буряк викладаємо по містку сковороду. Доповнюємо продукт томатною пастою. Також вливаємо сюди півлітра води, рослинне масло і яблучний оцет. Добре все перемішуємо.

Крок 4. Доводимо вміст до кипіння й тушкуємо під кришкою до м’якості буряків.

Крок 5. Натираємо моркву на крупній тертці. Тонкими четвертинками розбираємо ріпчасту цибулю.

Крок 6. Жир від тушонки розтоплюємо в окремій сковороді. Обсмажуємо на ньому цибулю.

Крок 7. Додаємо до цибулі моркву.

Крок 8. Перемішуємо овочі і тримаємо їх до м’якості.

Крок 9. Картоплю очищаємо і ріжемо акуратними кубиками.

Крок 10. Заливаємо картоплю водою в каструлі. Ставимо на плиту.

Крок 11. Варимо до м’якості картоплі.

Крок 12. Викладаємо в суп тушонку.

Крок 13. Варимо заготівлю близько 10 хвилин.

Крок 14. Відправляємо в каструлю буряк, цибулю з морквою, сіль і овочеву приправу.

Крок 15. Варимо суп близько 7 хвилин, після вимикаємо вогонь. Даємо частування настоятися під кришкою 20 хвилин.

Крок 16. Борщ з тушонки готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сметаною!