Страви з тушкованого мяса – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гречана каша з тушонкою

Гречана каша з тушонкою – це цікава і смачна кулінарна ідея для вашого швидкого обіду або вечері. Таке блюдо порадує не тільки яскравим смаком, але і неймовірною поживністю. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Тушонка – 340 гр.
  • Крупа гречана – 130 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Приправа (овочева) – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо гречану крупу, заливаємо її гарячою водою, солимо за смаком і доповнюємо шматочком вершкового масла.

Крок 2. Закриваємо заготівлю кришкою і варимо кашу до повної готовності на повільному вогні.

Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю.

Крок 4. Виймаємо з банки тушонку і розминаємо її виделкою.

Крок 5. Подрібнену цибулю обсмажуємо до м’якості в сковороді з рослинним маслом.

Крок 6. Викладаємо до цибулі тушонку.

Крок 7. Перемішуємо вміст і тушкуємо близько 5-7 хвилин.

Крок 8. Доповнюємо заготівлю гречаною кашею. Посипаємо все це овочевою приправою.

Крок 9. Перемішуємо частування і тушкуємо на тихому вогні 10 хвилин.

Крок 10. Гречана каша з тушонкою готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!