Гречана каша з тушонкою
Гречана каша з тушонкою – це цікава і смачна кулінарна ідея для вашого швидкого обіду або вечері. Таке блюдо порадує не тільки яскравим смаком, але і неймовірною поживністю. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Тушонка – 340 гр.
- Крупа гречана – 130 гр.
- Вода – 200 мл
- Масло вершкове – 25 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Приправа (овочева) – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо гречану крупу, заливаємо її гарячою водою, солимо за смаком і доповнюємо шматочком вершкового масла.
Крок 2. Закриваємо заготівлю кришкою і варимо кашу до повної готовності на повільному вогні.
Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю.
Крок 4. Виймаємо з банки тушонку і розминаємо її виделкою.
Крок 5. Подрібнену цибулю обсмажуємо до м’якості в сковороді з рослинним маслом.
Крок 6. Викладаємо до цибулі тушонку.
Крок 7. Перемішуємо вміст і тушкуємо близько 5-7 хвилин.
Крок 8. Доповнюємо заготівлю гречаною кашею. Посипаємо все це овочевою приправою.
Крок 9. Перемішуємо частування і тушкуємо на тихому вогні 10 хвилин.
Крок 10. Гречана каша з тушонкою готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!