Тефтелі в сметанному соусі – 10 рецептів приготування з фото покроково

Покроковий рецепт приготування курячих тюфтельок в сметанному соусі

Легке куряче м’ясо підходить для приготування улюблених тефтелькою. Вони є чудовою альтернативою смажених котлет або свинячим фрикадельок.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Для соусу:
  • Кубик бульйону – 0,5 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до м’якості.

2. У мисці змішати курячий фарш, смажену цибулю, крохмаль і сіль.

3. Змочіть Руки у воді і зліпити з фаршу тефтелі. Обсмажте на розпеченій сковороді.

4. Приготуйте соус. Кубик бульйону розчиніть у гарячій воді. В каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте. В отриману масу влийте розведений бульйонний кубик.

5. Далі додайте сметану, перемішайте і готуйте соус до загусання. Потім залийте соусом тефтелі. Тушкуйте до готовності на повільному вогні 15 хвилин.

6. Подавайте тефтелі з гарніром і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!