Покроковий рецепт приготування курячих тюфтельок в сметанному соусі
Легке куряче м’ясо підходить для приготування улюблених тефтелькою. Вони є чудовою альтернативою смажених котлет або свинячим фрикадельок.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Для соусу:
- Кубик бульйону – 0,5 шт.
- Вода – 1 склянка
- Сметана – 1 склянка
- Масло вершкове – 20 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до м’якості.
2. У мисці змішати курячий фарш, смажену цибулю, крохмаль і сіль.
3. Змочіть Руки у воді і зліпити з фаршу тефтелі. Обсмажте на розпеченій сковороді.
4. Приготуйте соус. Кубик бульйону розчиніть у гарячій воді. В каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте. В отриману масу влийте розведений бульйонний кубик.
5. Далі додайте сметану, перемішайте і готуйте соус до загусання. Потім залийте соусом тефтелі. Тушкуйте до готовності на повільному вогні 15 хвилин.
6. Подавайте тефтелі з гарніром і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!