Тефтелі в сметанному соусі – 10 рецептів приготування з фото покроково

Ніжні тефтелі з індички в сметанному соусі для дітей

Ніжні тефтелі з індички під сметанним соусом можна давати навіть дітям. Ця страва також сподобається тим, кому важливо, що потрапляє до нього на тарілку.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Фарш з індички – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Рис – 4 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Хліб – 1 шматок.
  • Для соусу:
  • Сметана – 350 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Хліб замочіть в молоці на кілька хвилин, потім розімніть його руками. Рис зваріть. Цибулю і зелень дрібно наріжте. Змішайте в мисці фарш, хлібну масу, рис, цибулю і зелень, посоліть і приправте за смаком. Добре вимісити фарш руками.

2. З отриманої маси сформуйте невеликі тефтелі і обсмажте їх на рослинному маслі до золотавої скоринки з усіх боків.

3. Приготуйте соус. Цибулю і моркву очистити, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі.

4. Потім до овочевої засмажки додайте подрібнений часник, сметану і воду, посоліть і приправте за смаком, перемішайте, доведіть до кипіння. Викладіть соус в тефтелі, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин.

5. Тефтелі в сметанному соусі подавайте гарячими.

Приємного апетиту!