Ніжні тефтелі з індички в сметанному соусі для дітей
Ніжні тефтелі з індички під сметанним соусом можна давати навіть дітям. Ця страва також сподобається тим, кому важливо, що потрапляє до нього на тарілку.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Фарш з індички – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Рис – 4 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Хліб – 1 шматок.
- Для соусу:
- Сметана – 350 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Хліб замочіть в молоці на кілька хвилин, потім розімніть його руками. Рис зваріть. Цибулю і зелень дрібно наріжте. Змішайте в мисці фарш, хлібну масу, рис, цибулю і зелень, посоліть і приправте за смаком. Добре вимісити фарш руками.
2. З отриманої маси сформуйте невеликі тефтелі і обсмажте їх на рослинному маслі до золотавої скоринки з усіх боків.
3. Приготуйте соус. Цибулю і моркву очистити, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі.
4. Потім до овочевої засмажки додайте подрібнений часник, сметану і воду, посоліть і приправте за смаком, перемішайте, доведіть до кипіння. Викладіть соус в тефтелі, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин.
5. Тефтелі в сметанному соусі подавайте гарячими.
Приємного апетиту!