Буженина з яловичини у фользі в духовці
Буженина з яловичини у фользі в духовці – натуральна м’ясна закуска на будь-який випадок. Готувати його зовсім не складно, головне – це підібрати якісне та свіже м’ясо. Як правильно замаринувати і запекти яловичину для отримання найкращого результату, ми розповімо в нашому докладному рецепті.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- М’якоть яловичини – 0,4 кг
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для м’яса – 2-3 щіпки.
- Гірчиця французька в зернах – 1 ч. л.
- Майонез/сметана – 1 ч. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Часник – 4-5 зуб.
- Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо не повинно бути замороженим. Віддайте перевагу свіжої охолодженої яловичої вирізки. При необхідності обмийте його проточною водою і просушіть паперовими рушниками.
Крок 2. Тепер вістрям ножа зробіть не дуже глибокі надрізи в декількох місцях.
Крок 3. М’ясну вирізку промажте гірчицею з усіх боків.
Крок 4. Далі нанесіть майонез або сметану на поверхню м’яса.
Крок 5. Часникові зубчики очистіть від лушпиння, наріжте невеликими шматочками і вставити їх в надрізи, зроблені на яловичині.
Крок 6. Заздалегідь увімкніть духовку і встановіть температуру до 180 градусів. Яловичину посипте меленими спеціями і сіллю.
Крок 7. Фольгу складіть у кілька шарів, змастіть її поверхня рафінованим рослинним маслом. Зручно для цього використовувати силіконову пензлик.
Крок 8. На фольгу викласти підготовлене м’ясо. Оберніть яловичину у фольгу, не повинно бути ніяких навіть дрібних отворів. Запікайте м’ясо в добре розігрітій духовці близько години. В залежності від товщини шматка м’яса і потужності вашої духовки може знадобитися більше часу.
Крок 9. Коли буженина буде готова, залиште її остигати у вимкненій духовці, можна залишити там м’ясо на всю ніч. Готову буженину з яловичини наріжте на порції і подавайте в якості закуски до столу. Приємного апетиту!