Буженина з яловичини в духовці – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Буженина з яловичини у фользі в духовці

Буженина з яловичини у фользі в духовці – натуральна м’ясна закуска на будь-який випадок. Готувати його зовсім не складно, головне – це підібрати якісне та свіже м’ясо. Як правильно замаринувати і запекти яловичину для отримання найкращого результату, ми розповімо в нашому докладному рецепті.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 0,4 кг
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для м’яса – 2-3 щіпки.
  • Гірчиця французька в зернах – 1 ч. л.
  • Майонез/сметана – 1 ч. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Часник – 4-5 зуб.
  • Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо не повинно бути замороженим. Віддайте перевагу свіжої охолодженої яловичої вирізки. При необхідності обмийте його проточною водою і просушіть паперовими рушниками.

Крок 2. Тепер вістрям ножа зробіть не дуже глибокі надрізи в декількох місцях.

Крок 3. М’ясну вирізку промажте гірчицею з усіх боків.

Крок 4. Далі нанесіть майонез або сметану на поверхню м’яса.

Крок 5. Часникові зубчики очистіть від лушпиння, наріжте невеликими шматочками і вставити їх в надрізи, зроблені на яловичині.

Крок 6. Заздалегідь увімкніть духовку і встановіть температуру до 180 градусів. Яловичину посипте меленими спеціями і сіллю.

Крок 7. Фольгу складіть у кілька шарів, змастіть її поверхня рафінованим рослинним маслом. Зручно для цього використовувати силіконову пензлик.

Крок 8. На фольгу викласти підготовлене м’ясо. Оберніть яловичину у фольгу, не повинно бути ніяких навіть дрібних отворів. Запікайте м’ясо в добре розігрітій духовці близько години. В залежності від товщини шматка м’яса і потужності вашої духовки може знадобитися більше часу.

Крок 9. Коли буженина буде готова, залиште її остигати у вимкненій духовці, можна залишити там м’ясо на всю ніч. Готову буженину з яловичини наріжте на порції і подавайте в якості закуски до столу. Приємного апетиту!