Буженина з яловичини з чорносливом
Буженина з яловичини з чорносливом – оригінальне закусочне блюдо. До того ж яловичина – натуральний джерело білка для дорослих і дітей, тому його необхідно включати в щоденний раціон харчування. А маючи в холодильнику вже готову буженину, це буде досить просто.
Час готування – 5 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Яловичина – 1 кг
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Часник – 8-10 зуб.
- соєвий Соус – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Чорнослив – 100 гр.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Окремо змішайте гірчицю і соєвий соус.
Крок 2. Очистіть головку ріпчастої цибулі від сухого лушпиння. Помийте цибулю і наріжте його невеликими шматочками. У суміш соєвого соусу і гірчиці додайте спеції для м’яса і подрібнену цибулю.
Крок 3. Шматок яловичини зачистите від плівок і прожилок, обмийте проточною водою і просушіть.
Крок 4. Зробіть на м’ясі надрізи і вкладете в них часточки часнику і шматочки чорносливу.
Крок 5. М’ясо перекладіть в миску з гірчично-соєвим маринадом і залиште на кілька годин.
Крок 6. Після маринування щільно загорніть яловичину у кілька шарів харчової фольги.
Крок 7. Запікайте буженину при 200 градусах протягом 40 хвилин.
Крок 8. Після цього розгорніть фольгу і готуйте м’ясо ще 20-30 хвилин. Пробуйте буженину з чорносливом, коли вона повністю охолоне. Приємного апетиту!