Буженина з яловичини в духовці – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Буженина з яловичини з чорносливом

Буженина з яловичини з чорносливом – оригінальне закусочне блюдо. До того ж яловичина – натуральний джерело білка для дорослих і дітей, тому його необхідно включати в щоденний раціон харчування. А маючи в холодильнику вже готову буженину, це буде досить просто.

Час готування – 5 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Яловичина – 1 кг
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Часник – 8-10 зуб.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Окремо змішайте гірчицю і соєвий соус.

Крок 2. Очистіть головку ріпчастої цибулі від сухого лушпиння. Помийте цибулю і наріжте його невеликими шматочками. У суміш соєвого соусу і гірчиці додайте спеції для м’яса і подрібнену цибулю.

Крок 3. Шматок яловичини зачистите від плівок і прожилок, обмийте проточною водою і просушіть.

Крок 4. Зробіть на м’ясі надрізи і вкладете в них часточки часнику і шматочки чорносливу.

Крок 5. М’ясо перекладіть в миску з гірчично-соєвим маринадом і залиште на кілька годин.

Крок 6. Після маринування щільно загорніть яловичину у кілька шарів харчової фольги.

Крок 7. Запікайте буженину при 200 градусах протягом 40 хвилин.

Крок 8. Після цього розгорніть фольгу і готуйте м’ясо ще 20-30 хвилин. Пробуйте буженину з чорносливом, коли вона повністю охолоне. Приємного апетиту!