Мясний рулет – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Смачний м’ясний рулет в листковому тесті в духовці

Листкове тісто розкочується, на нього викладається товстий шар фаршу, він змащують сметаною і зверху викладається сир, моркву і картоплю. Далі все згорнути рулетом, тісто нарізати смужками, якими загортається рулет. Потім він запікається 50 хвилин.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Фарш змішаний приправлений– 1 кг
  • Тісто листкове – 1 пласт.
  • Морква – 4 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль з часниковими травами – за смаком.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана 20% — 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку присипаємо борошном стіл і розкачуємо на ньому пласт тесту, але не дуже тонко. Зверху викладаємо фарш і рівномірно розподіляємо його по тесту.

Крок 2. Далі змащуємо фарш сметаною (її можна замінити майонезом), зверху викладаємо сир, нарізаний невеликими шматочками.

Крок 3. Тепер кладемо нарізану брусочками картоплю і нарізану соломкою моркву. Потім присипаємо всі овочі сіллю з часниковими травами за смаком.

Крок 4. Руками закручуємо фарш в рулет, злегка приминаючи його руками. Начинка повинна опинитися всередині, а фарш зверху.

Крок 5. Нарізаємо краї тіста смужками і накриваємо ними фарш, загортаючи краї для краси.

Крок 6. Форму для запікання застеляємо фольгою і перекладаємо туди рулет. Відправляємо все в попередньо розігріту духовку до 200оС на одну годину. Через 10 хвилин зменшуємо температуру до 180оС. Якщо верх починає підгоряти, то накриваємо його фольгою.

Крок 7. Перевіряємо готовність рулету по готовності картоплі. Якщо він легко протикається ножем, то все готово.

Крок 8. Нарізаємо м’ясний рулет в листковому тісті порційними шматочками і подаємо до столу як самостійне блюдо або з гарніром. Приємного апетиту!