Маслюки на зиму — 10 простих рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Смажені маслюки в банках

Смажені маслюки в банках – шалено смачний напівфабрикат, який допоможе в приготуванні обіду на швидку руку. Смажені маслюки чудово доповнюють будь-які гарніри, а також підходять для начинки домашньої випічки – млинців, пирогів або піци. Обов’язково запасіться чарівної заготівлею. Це дуже смачно!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 500 мл

Склад:

На пів-літрову банку:

  • Маслюки – 1 кг
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оцет 6% – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Сортуємо від сміття і непридатних до використання примірників, за бажанням очищаємо від шкірки і промиваємо маслюки. Перекладаємо в посуд для варіння, наливаємо воду і проварюємо хвилин 20.

Крок 3. Виливаємо грибний відвар і обполіскуємо, щоб змити характерну слиз.

Крок 4. Промиті гриби вивантажуємо в чисту каструлю. Солимо і перчимо. Кладемо лаврушку. Прянощі кладемо на розсуд. Наливаємо воду. Закипятив, готуємо ще 20 хвилин.

Крок 5. Виливаємо маслюки через сито, залишаємо, щоб стекли надлишки. Розжаривши сковорідку з рослинним маслом, викладаємо на нього маслюки.

Крок 6. Солимо і перчимо. Обсмажуємо, періодично помішуючи для рівномірного готування. У завершенні процесу присмачую оцтом. Перемішавши, вимикаємо конфорку.

Крок 7. Простерилізований баночку і кришку, щільно наповнюємо її маслюками. Щоб збільшити час зберігання, зверху заливаємо розпеченим рослинним маслом.

Крок 8. Закорковуємо заготівлю і остуджуємо природним чином, не закутывая і не перевертаючи.

Крок 9. Прибираємо в холод до запитання. Раджу готувати маслюки у великих кількостях, це незамінна заготовка. Використовуємо в гарячому або холодному стані, для приготування основних страв чи закусок. Приємного апетиту!