Грибна ікра з маслюків на зиму
Грибна ікра з маслюків на зиму – закрутка, яка виручить як у звичайні, так і святкові дні. Бутерброди з грибним делікатесом завжди розходяться на “ура”. Крім того, що ікра дуже смачна, вона ще й ситна. Ікру з маслюків я консервую в ємностях невеликого розміру, щоб зручно було пригостити друзів. Ніхто з рідних і близьких не відмовиться від милого презенту.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Маслюки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 230 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком.
- Морква – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 1 зубчик
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. Оглядаємо гриби на вади, чистимо шкірку і скоблим ніжки. Вимочуємо 3 години, підсолюємо воду, щоб позбутися від слизу.
Крок 3. Вимочені грибочки проварюємо півгодини, додавши сіль.
Крок 4. Проварені грибочки зливаємо через сито і охолодити.
Крок 5. Злегка охолодивши, маслюки прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 6. Очищені цибулини розрізаємо на сегменти, щоб вони вільно проходили в отвір м’ясорубки.
Крок 7. Очистивши морквину, розрізаємо її на частини.
Крок 8. Подрібнюємо овочі тим же способом, що і гриби.
Крок 9. У прогріте рослинна олія вивантажуємо овочеву масу.
Крок 10. Готуємо овочеву масу до сухого стану.
Крок 11. До обжарке вивантажуємо грибну масу.
Крок 12. Смажимо до випаровування вологи.
Крок 13. Солимо і перчимо, тушкуємо, прикривши кришкою, 20 хвилин при мінімальній температурі, регулярно помішуючи.
Крок 14. В кінці готування додаємо роздавлений через землянку часник. Перемішавши, відключаємо нагрівання.
Крок 15. Ікру подаємо з запалі з жару або стерилізуємо баночки, розфасовуємо за зіп-пакетах і заморожуємо. Запашну заготівлю розподіляємо по простерилизованным баночках і розміщуємо в холодильнику. Для кращого зберігання в баночку вливаємо прожарену масло. Закорковуємо прокип’яченими закрутками.
Крок 16. Пробуємо частування.
Крок 17. Закуска виходить дуже апетитною. Приємного апетиту!