Маслюки на зиму — 10 простих рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Грибна ікра з маслюків на зиму

Грибна ікра з маслюків на зиму – закрутка, яка виручить як у звичайні, так і святкові дні. Бутерброди з грибним делікатесом завжди розходяться на “ура”. Крім того, що ікра дуже смачна, вона ще й ситна. Ікру з маслюків я консервую в ємностях невеликого розміру, щоб зручно було пригостити друзів. Ніхто з рідних і близьких не відмовиться від милого презенту.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Маслюки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 230 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Морква – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Оглядаємо гриби на вади, чистимо шкірку і скоблим ніжки. Вимочуємо 3 години, підсолюємо воду, щоб позбутися від слизу.

Крок 3. Вимочені грибочки проварюємо півгодини, додавши сіль.

Крок 4. Проварені грибочки зливаємо через сито і охолодити.

Крок 5. Злегка охолодивши, маслюки прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 6. Очищені цибулини розрізаємо на сегменти, щоб вони вільно проходили в отвір м’ясорубки.

Крок 7. Очистивши морквину, розрізаємо її на частини.

Крок 8. Подрібнюємо овочі тим же способом, що і гриби.

Крок 9. У прогріте рослинна олія вивантажуємо овочеву масу.

Крок 10. Готуємо овочеву масу до сухого стану.

Крок 11. До обжарке вивантажуємо грибну масу.

Крок 12. Смажимо до випаровування вологи.

Крок 13. Солимо і перчимо, тушкуємо, прикривши кришкою, 20 хвилин при мінімальній температурі, регулярно помішуючи.

Крок 14. В кінці готування додаємо роздавлений через землянку часник. Перемішавши, відключаємо нагрівання.

Крок 15. Ікру подаємо з запалі з жару або стерилізуємо баночки, розфасовуємо за зіп-пакетах і заморожуємо. Запашну заготівлю розподіляємо по простерилизованным баночках і розміщуємо в холодильнику. Для кращого зберігання в баночку вливаємо прожарену масло. Закорковуємо прокип’яченими закрутками.

Крок 16. Пробуємо частування.

Крок 17. Закуска виходить дуже апетитною. Приємного апетиту!