ПП вафлі – 8 рецептів для вафельниці з покроковими фото

Вафлі з рисового борошна

Вафлі з рисового борошна – це смачне, ароматне, а головне – корисна страва, що прийдеться до смаку, як дорослим, так і дітям. Рисове борошно за смаковими характеристиками, мало чим відрізняється від пшеничного борошна, зате її властивості набагато більше цінуються. Обов’язково спробуйте приготувати вафлі за цим рецептом, і ви залишитеся задоволені!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Борошно рисова – 100 гр.
  • Молоко 3,2% – 110 мл
  • Масло вершкове/кокосове – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор/цукрозамінник – 1,5 ст. л.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В піалу наливаємо молоко і викладаємо шматочок вершкового масла – розтоплюємо в мікрохвильовій печі.

Крок 2. В отриману суміш додаємо сіль, ванілін і цукрозамінник – ретельно перемішуємо.

Крок 3. Вбиваємо яйце і збовтуємо виделкою до однорідності.

Крок 4. Тепер підсипаємо борошно з розпушувачем – вимішуємо масу до гладкості, розбиваємо всі грудочки.

Крок 5. Готове тісто не дуже густе і спокійно сповзає з приладів.

Крок 6. Розігріту вафельницю за бажанням промазуємо тонким шаром масла, вливаємо три ложки молочної маси. Якщо ви впевнені, що вафлі не прилипнуть до панелям, тоді масло можна не використовувати.

Крок 7. Смажимо частування протягом 2-3 хвилин, і подаємо до столу в теплому вигляді.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!