Ніжна і соковита форель зі шпинатом і вершками
Форель посипається сіллю з перцем і обсмажується до готовності. Потім у цій же сковороді обсмажується часник з цибулею, вином і в’яленими помідорами. Далі туди заливаються вершки, додається шпинат, пармезан і через пару хвилин – риба. Через хвилину блюдо розкладається по тарілках і подається до столу.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Помідори вялені в оливковій олії – 150 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Філе форелі на шкірі – 4 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Вино біле сухе – 1/3 склянки
- Вершки 22% – 450 мл
- Шпинат – 100 гр.
- Пармезан тертий – ½ склянки
- Петрушка – 5 гілочок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку очищаємо цибулю з часником і дрібно нарізаємо їх. В’ялені помідори дістаємо з масла і нарізаємо смужками. Філе форелі посипаємо з усіх сторін сіллю і перцем. На сковороді розігріваємо оливкове масло і викладаємо туди рибу шкірою вгору. Смажимо протягом 5 хвилин, а потім перевертаємо і готуємо ще 3-5 хвилин. Готову форель перекладаємо на тарілку і при бажанні видаляємо шкіру.
Крок 2. У цій же сковороді розтоплюємо вершкове масло, кладемо туди часник і смажимо 1 хвилину. Потім додаємо цибулю і обсмажуємо ще 5 хвилин. Далі вливаємо біле сухе вино і через 3 хвилини додаємо в’ялені помідори.
Крок 3. Через пару хвилин зменшуємо вогонь, заливаємо вершки і доводимо майже до кипіння, періодично помішуючи. Додаємо сіль і чорний перець за смаком. Тепер відправляємо до вершків промиті листки шпинату і готуємо не більше двох хвилин. Далі насипаємо натертий пармезан і заважаємо, поки він повністю не розплавиться.
Крок 4. Тепер кладемо в отриманий соус форель і прогріваємо все протягом хвилини.
Крок 5. Розкладаємо готову страву по тарілках, присипаємо його подрібненою петрушкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!