Як запекти червону рибу з картоплею в духовці?
Ми звикли вживати філе червоної риби в слабосоленом вигляді, з канапе або бутербродами. Однак, червона риба, запечена з картоплею в духовці, – страва також смачне, його можна подати на обід або вечерю.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Риба червона – 600 гр.
- Картопля – 800 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Спеції – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Розморозьте рибу повністю, промийте під проточною водою і просушіть. Натріть рибу сіллю і спеціями. Форму застелити фольгою, викладіть в неї рибу.
2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.
3. Кружечки картоплі укладіть навколо риби.
4. Змастіть картоплю і рибу майонезом, закрийте зверху фольгою. Запікайте червону рибу з картоплею в духовці при 180 градусах 60 хвилин.
5. Через годину дістаньте форму, розгорніть фольгу і запікайте блюдо ще 15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
6. Посипте запечену рибу і картоплю рубаною зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!