Червона риба в духовці – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Як запекти червону рибу з картоплею в духовці?

Ми звикли вживати філе червоної риби в слабосоленом вигляді, з канапе або бутербродами. Однак, червона риба, запечена з картоплею в духовці, – страва також смачне, його можна подати на обід або вечерю.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Риба червона – 600 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Спеції – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Розморозьте рибу повністю, промийте під проточною водою і просушіть. Натріть рибу сіллю і спеціями. Форму застелити фольгою, викладіть в неї рибу.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.

3. Кружечки картоплі укладіть навколо риби.

4. Змастіть картоплю і рибу майонезом, закрийте зверху фольгою. Запікайте червону рибу з картоплею в духовці при 180 градусах 60 хвилин.

5. Через годину дістаньте форму, розгорніть фольгу і запікайте блюдо ще 15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

6. Посипте запечену рибу і картоплю рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!