Смажені баклажани на зиму з часником — неймовірно смачна заготовка. Продукт довго зберігається в прохолодних умовах і поєднується з багатьма м’ясними і рибними стравами. Крім того, овочеве частування виходить досить поживним, що дозволяє йому бути повноцінною закускою на домашньому столі.
Баклажани смажені з часником на зиму без стерилізації
Смажені баклажани з часником – яскрава і ситна закуска для довгого зберігання. Приготуйте частування по простому і швидкому рецептом без використання стерилізації. Подавайте до столу в якості холодної закуски.
Інгредієнти на
1.5 л.
- Баклажан 2 кг
- Часник 100 гр.
- Петрушка 1 ст. л.
- Сіль 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Масло рослинне 1 ст.
Процес приготування:
- Як заготовити смажені баклажани з часником на зиму? Промиваємо баклажани під водою і вирізаємо плодоніжки.
- Розбираємо овоч на тонкі кола. Засипаємо їх сіллю і залишаємо на 1-2 години.
- Через час відкидаємо продукт на сито, щоб стекла зайва рідина. Промивати від солі не потрібно.
- Далі обсмажуємо баклажани в половині від загальної кількості рослинного масла до яскравого рум’янцю.
- У невеликій тарілці з’єднуємо оцет із залишками масла, петрушкою і подрібненим часником.
- Розмішуємо інгредієнти.
- Кожен шматочок овоча занурюємо в часникову суміш і кладемо його в підготовлені банки.
- Начиняємо тару, поки не закінчаться продукти.
- Закриваємо частування кришками і зберігати в прохолодному місці. Готово!
Смажені баклажани з часником і помідорами шарами в банках
Смачна і цікава закуска для зимового зберігання – смажені баклажани з помідорами і часником. Частування прикрасить ваш домашній стіл і порадує оточуючих поживними властивостями.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Помідор – 1 кг
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо інгредієнти. Промиті баклажани і помідори ріжемо колами рівної товщини. Зелень і часник подрібнюємо.
2. Далі шматочки баклажанів засипаємо сіллю. Розмішуємо їх і залишаємо на 1 годину.
3. Через час, смажимо овоч в рослинному маслі до золотистого кольору.
4. У підготовлену ошпарену банку шарами викладаємо баклажани і помідори. Доповнюємо продукти часником і зеленню. Все щільно утрамбовується.
5. Поливаємо заготівлю оцтом і накриваємо кришкою. Стерилізуємо її в каструлі з киплячою водою протягом 15 хвилин. Закатуємо банку. Після даємо охолонути і забирає на зберігання.
Баклажани смажені з часником без оцту на зиму
Пікантні смажені баклажани з часником можна заготовити на зиму без додавання оцту. При правильних температурних умовах частування буде довго зберігатися. Оцініть простий і перевірений рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець чилі – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Гвоздика – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиті під водою баклажани ріжемо кружальцями і відправляємо їх у обмащений маслом сковороду.
2. Смажимо овочі до золотистого кольору з обох сторін.
3. Ріжемо дрібними шматочками часник і гострий перець чилі.
4. В стерилізовану банку кладемо обсмажені баклажани. Чергуємо продукт з перцем і часником.
5. Окремо кип’ятимо воду з сіллю, цукром і спеціями. Заливаємо ароматним маринадом заготовку.
6. Закатуємо тару кришкою, остуджуємо її і забирає на зберігання. Апетитні баклажани без оцту готові!
Як посмажити баклажани з часником і зеленню для зберігання в банках?
Заготівля зі смажених баклажанів – одне з найсмачніших страв на зиму. Приготувати овоч можна з додаванням часнику та зелені. Це додасть страві неповторний особливий аромат.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кг
- Часник – 2 голівки.
- Кріп – 2 пучка.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Нарізаємо промиті баклажани кружечками. Обсмажуємо їх в половині від зазначеної кількості олії. Готуємо продукт до утворення рум’янцю.
2. Подрібнюємо два пучка свіжого кропу. Засипаємо інгредієнт чорним меленим перцем і сіллю.
3. Очищені зубчики часнику ділимо на тонкі пластини.
4. Основні інгредієнти готові. Вкладайте їх в стерилізовану банку, чергуючи один з одним.
5. Заливаємо вміст оцтом і залишилися олією. Закатуємо кришкою і ставимо на зберігання в прохолодне місце. Готово!
Баклажани з часником і болгарським перцем пальчики оближеш на зиму
Золотисті смажені баклажани можна довгий час зберігати в скляних банках. Приготуйте ситне частування по простому рецептом з болгарським перцем і часником. Подавайте його до домашнього столу як самостійну закуску.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець болгарський – 1 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
1. Промиваємо і розрізаємо на невеликі частини перець. Часник очищаємо від лушпиння. Занурюємо інгредієнти в блендер.
2. Подрібнюємо овочеву суміш до отримання дрібної кашки разом з цукром, сіллю і оцтом.
3. Гарненько промиваємо баклажани під водою. Нарізаємо тонкими кружечками.
4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо сюди овочеві шматочки.
5. Смажимо баклажани до золотистого рум’янцю з обох сторін.
6. У глибоку миску починаємо викладати смажені баклажани з сумішшю перців і часнику.
7. Продовжуємо укладати інгредієнти шарами.
8. Прикриваємо миску з вмістом і трохи її трясемо, щоб заправка рівномірно розподілилася.
9. Викладаємо заготовку в чисті банки. Стерилізуємо їх у каструлі з киплячою водою близько 15 хвилин.
10. Смажені баклажани в банках з перцем і часником готові. Закочуйте їх кришками, охолоджуйте і забирайте на зберігання.