Джем має однорідну консистенцію, його заготовляють на зиму з різних ягід і фруктів. У цій статті ми поділимося 10 перевіреними рецептами полуничного джему. Будь-який з них легко можна повторити в домашніх умовах.
Як приготувати полуничний джем на зиму в домашніх умовах?
Рецепт смачного і ароматного полуничного джему на зиму. Полуниця – ягода, яку найчастіше вирощують у садах, тому і заготовляють на зиму її в рази частіше. Пропонуємо вам простий і перевірений спосіб заготівлі цієї чудесної ягоди на зиму.
Інгредієнти на
5 порц.
- Полуниця 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
Процес приготування:
- Як заготовити простий джем з полуниці на зиму? Стиглі ягоди ретельно вимийте під проточною водою, відкиньте на друшляк, щоб вони висохли.
- Потім ягоди перетріть в пюре будь-яким зручним способом.
- У полуничне пюре всипте цукор, перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть масу до кипіння, варіть 5 хвилин, знімайте шумівкою піну, що утворюється.
- Потім зніміть ємність з вогню, прикрийте серветкою і залиште на 8 годин.
- По закінченні цього часу знову поставте джем на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Потім відразу розлийте джем по стерилізованим банкам, загорніть їх, остудіть і поставте на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Густий джем з полуниці з желатином на зиму
Приготувати джем з полуниці досить легко, як і заготовити його в прок на зиму. Желатин використовується в цьому рецепті в невеликій кількості, щоб джем злегка загус, але не перетворився в желе.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Полуниця – 600 гр.
- Цукор – 500 гр.
- Желатин – 1 ч. л.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, відірвіть чашолистки і помийте.
2. Ягоди перекладіть в миску, засипте цукром і перетріть інгредієнти блендером або товкачиком.
3. Потім поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 20-25 хвилин.
4. Желатин розведіть у воді, залиште на 10 хвилин, щоб він набух.
5. Потім додайте желатинову масу в джем, перемішайте, варіть 5-7 хвилин.
6. Після цього гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, щільно загвинтіть кришки. Закачування остудіть при кімнатній температурі і поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування джему з полуниці з агар-агаром
Джем – це більш простий варіант заготівлі ягід і фруктів на зиму, але в ньому все одно зберігається велика кількість вітамінів. У цьому рецепті приготування полуничного джему використовується натуральне желюючі речовина – агар-агар.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 500 гр.
- Агар-агар – 3 ч. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, ретельно промийте під проточною водою.
2. Ягоди пересипте в об’ємну ємність, засипте цукром.
3. За допомогою блендера перетріть ягоди в пюре. Поставте ягідну масу на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 15-20 хвилин.
4. Агар-агар розведіть у склянці води. Отриману суміш влийте в киплячий джем і добре перемішайте.
5. Після цього проваріть джем ще 5 хвилин і розлийте по стерилізованим баночках. Джем виходить дуже смачним і ароматним.
Приємного апетиту!
Густий і ароматний полуничний джем з пектином
Щоб приготувати густий джем з полуниці можна скористатися різними видами загусників. Ми пропонуємо віддати перевагу натуральному варіанту, пектину. При цьому джем збереже природний аромат і натуральний колір ягід.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 700 гр.
- Пектин – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте тару для джему. Помийте і стерилізуйте банки і кришки.
2. Полуницю промийте і перекладіть в блендер. Подрібніть ягоди до стану пюре.
3. Пектин змішайте з цукром, додайте в полуничне пюре і перемішайте.
4. Отриману масу поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проварити 5-6 хвилин. Не забувайте перемішувати джем, щоб він не підгорів.
5. Гарячий джем розкладіть по банках, закрити і переверніть догори дном. Укрийте закачування теплою ковдрою і дайте їм повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Дуже смачний і простий рецепт полуничного джему з лимоном
З усіх домашніх заготовок найкраще розходяться джеми. Для їх приготування підійдуть навіть перестиглі ягоди полуниці. Лимон у складі джему додасть легку кислинку і збереже насичений колір полуниці.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Лимони – 2 шт.
- Цукор – 1,3 кг
- Пектин – 20 гр.
Процес приготування:
1. Лимони обдайте окропом і ретельно помийте. Один лимон наріжте кружечками, другий прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте лимони з половиною цукру.
2. Полуницю подрібніть блендером до стану пюре, змішайте з другою частиною цукру.
3. Полуничну масу поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варіть 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Теж саме зробіть з лимонною масою.
4. Обом масам дайте повністю охолонути, потім повторно прокип’ятіть протягом 5 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню і залиште джем з полуниці і лимона на ніч.
5. Вранці лимонний джем доведіть до кипіння, додайте половину пектину, проварити 3 хвилини, наповніть баночки на половину, зверху покладіть скибочки лимона.
6. Потім доведіть до кипіння полуничний джем, додайте пектин, прокип’ятіть протягом 3 хвилин і розлийте по банках.
7. Банки загорніть і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте джем в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити джем з лісової суниці на зиму в банках?
Літня пора – не тільки час для відпочинку, але і спекотна пора заготівель на зиму. Господині намагаються в цей час закатати як можна більше смачного варення. Джем чудово зберігає смак і аромат лісової полуниці.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Полуниця лісова – 1 кг
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, обірвіть чашолистки і помийте.
2. Перекладіть ягоди в миску, засипте цукром і залишити на 8-10 годин, щоб вони пустили сік.
3. Після цього поставте ємність з ягодами на вогонь, доведіть до кипіння, постійно перемішуючи. Як тільки маса закипить, зніміть каструлю з вогню, прикрийте серветкою і залиште на ніч.
4. На ранок перетріть варені ягоди блендером, знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Розлийте гарячий джем по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх кришками.
5. Джем виходить смачним, ароматним і має чудовий насичений колір.
Приємного апетиту!
Як зварити смачний джем з полуниці в мультиварці на зиму?
Джем – універсальна заготівля, яку можна використовувати у приготуванні домашньої випічки і десертів, додавати його в морозиво, подавати разом з млинцями і запеканками. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування смачного полуничного джему в мультиварці.
Час готування: 40 хв.
Час приготування:40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Полуниця – 1,5 кг
- Цукор – 1,3 кг
- Цукор ванільний – 20 гр.
Процес приготування:
1. Ягоди добре помийте, видаліть зелені листочки і гілочки. Подрібніть полуницю до стану пюре в блендері.
2. Перекладіть ягідне пюре в чашу мультиварки, додайте цукор, перемішайте силіконової лопаткою. Встановіть чашу в мультиварку, закрийте кришку і виберіть режим «Варка».
3. Як тільки ягідна маса закипить, вимкнути нагрів і зніміть піну.
4. Потім знову увімкніть режим «Варка» і дайте проваритися джему 5 хвилин після кипіння.
5. Гарячий джем розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх кришками. Укутайте загортання в ковдру і дайте їм повністю охолонути. Зберігати джем краще в сухому і прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний джем з полуниці на зиму з бананом
Поєднання, яке зустрічається дуже часто: полуниця банан. Його можна використовувати для приготування смачного варення на зиму. Ласунам такий варіант поєднання екзотичного банана і садової полуниці точно припаде до смаку.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Полуниця – 2 кг
- Банани – 1 кг
- Лимони – 2 шт.
- Цукор – 2 кг
Процес приготування:
1. Полуницю промийте і видаліть хвостики. Банани помийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками.
2. Полуницю змішайте з половиною цукру і залиште на пару годин, щоб ягоди пустили сік. Утворився сік злийте в каструлю, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин.
3. Полуницю і банани подрібніть блендером до отримання однорідного пюре.
4. Сироп влийте в ягідно-фруктову масу. Також додайте лимонний сік, перемішайте і поставте на вогонь. Варіть джем 15 хвилин після закипання, періодично помішуючи.
5. Гарячий джем розлийте по стерилізований банкам, закрити їх кришками і дайте повністю охолонути. Зберігайте полунично-банановий джем в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Натуральний низькокалорійний джем з полуниці без додавання цукру
Натуральний полуничний джем, який готується за лічені хвилини, і у нього не додається цукор. Таке ласощі не тільки корисно, але й анітрохи не шкодить фігурі.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Полуниця – 300 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Полуницю промийте, перекладіть в миску і злегка притисніть виделкою, щоб виділився сік.
2. У сік, що виділився, додайте крохмаль, перемішайте.
3. Ягоди перетріть блендером до однорідного пюре.
4. Змішайте розчин з крохмалем і ягідне пюре. Поставте масу на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-6 хвилин.
5. Гарячий джем влийте в стерилізовану банку, прикрийте кришкою, стерилізуйте в окропі протягом 10 хвилин. Потім щільно закрийте кришку, укутайте в ковдру або товсте рушник і залиште до повного охолодження. Зберігайте джем в холодильнику.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт полуничного джему на зиму без варіння
Заготовити джем з полуниці на зиму можна без варіння. Це проста альтернатива варенню, яку може приготувати кожен. Крім того, всі вітаміни ягід зберігаються в повному обсязі.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Полуниця – 1,2 кг
- Цукор – 1,2 кг
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть, видаліть хвостики і помийте.
2. Полуницю перекладіть в емальовану миску і засипте цукром.
3. Перемішайте ягоди з цукром, залиште в прохолодному місці на 2 години, щоб ягоди пустили сік.
4. Подрібніть за допомогою блендера ягоди до стану пюре.
5. Отриману масу розкладіть по банках або контейнерах і помістіть в морозилку.
Приємного апетиту!