Джем з полуниці на зиму – 10 смачних рецептів з фото покроково

Джем має однорідну консистенцію, його заготовляють на зиму з різних ягід і фруктів. У цій статті ми поділимося 10 перевіреними рецептами полуничного джему. Будь-який з них легко можна повторити в домашніх умовах.

Як приготувати полуничний джем на зиму в домашніх умовах?

Рецепт смачного і ароматного полуничного джему на зиму. Полуниця – ягода, яку найчастіше вирощують у садах, тому і заготовляють на зиму її в рази частіше. Пропонуємо вам простий і перевірений спосіб заготівлі цієї чудесної ягоди на зиму.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Полуниця 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити простий джем з полуниці на зиму? Стиглі ягоди ретельно вимийте під проточною водою, відкиньте на друшляк, щоб вони висохли.
  2. Потім ягоди перетріть в пюре будь-яким зручним способом.
  3. У полуничне пюре всипте цукор, перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть масу до кипіння, варіть 5 хвилин, знімайте шумівкою піну, що утворюється.
  4. Потім зніміть ємність з вогню, прикрийте серветкою і залиште на 8 годин.
  5. По закінченні цього часу знову поставте джем на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Потім відразу розлийте джем по стерилізованим банкам, загорніть їх, остудіть і поставте на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Густий джем з полуниці з желатином на зиму

Приготувати джем з полуниці досить легко, як і заготовити його в прок на зиму. Желатин використовується в цьому рецепті в невеликій кількості, щоб джем злегка загус, але не перетворився в желе.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Полуниця – 600 гр.
  • Цукор – 500 гр.
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Полуницю переберіть, відірвіть чашолистки і помийте.

2. Ягоди перекладіть в миску, засипте цукром і перетріть інгредієнти блендером або товкачиком.

3. Потім поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 20-25 хвилин.

4. Желатин розведіть у воді, залиште на 10 хвилин, щоб він набух.

5. Потім додайте желатинову масу в джем, перемішайте, варіть 5-7 хвилин.

6. Після цього гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, щільно загвинтіть кришки. Закачування остудіть при кімнатній температурі і поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування джему з полуниці з агар-агаром

Джем – це більш простий варіант заготівлі ягід і фруктів на зиму, але в ньому все одно зберігається велика кількість вітамінів. У цьому рецепті приготування полуничного джему використовується натуральне желюючі речовина – агар-агар.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 500 гр.
  • Агар-агар – 3 ч. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Полуницю переберіть, ретельно промийте під проточною водою.

2. Ягоди пересипте в об’ємну ємність, засипте цукром.

3. За допомогою блендера перетріть ягоди в пюре. Поставте ягідну масу на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 15-20 хвилин.

4. Агар-агар розведіть у склянці води. Отриману суміш влийте в киплячий джем і добре перемішайте.

5. Після цього проваріть джем ще 5 хвилин і розлийте по стерилізованим баночках. Джем виходить дуже смачним і ароматним.

Приємного апетиту!

Густий і ароматний полуничний джем з пектином

Щоб приготувати густий джем з полуниці можна скористатися різними видами загусників. Ми пропонуємо віддати перевагу натуральному варіанту, пектину. При цьому джем збереже природний аромат і натуральний колір ягід.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 700 гр.
  • Пектин – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте тару для джему. Помийте і стерилізуйте банки і кришки.

2. Полуницю промийте і перекладіть в блендер. Подрібніть ягоди до стану пюре.

3. Пектин змішайте з цукром, додайте в полуничне пюре і перемішайте.

4. Отриману масу поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проварити 5-6 хвилин. Не забувайте перемішувати джем, щоб він не підгорів.

5. Гарячий джем розкладіть по банках, закрити і переверніть догори дном. Укрийте закачування теплою ковдрою і дайте їм повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Дуже смачний і простий рецепт полуничного джему з лимоном

З усіх домашніх заготовок найкраще розходяться джеми. Для їх приготування підійдуть навіть перестиглі ягоди полуниці. Лимон у складі джему додасть легку кислинку і збереже насичений колір полуниці.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Полуниця – 1 кг
  • Лимони – 2 шт.
  • Цукор – 1,3 кг
  • Пектин – 20 гр.

Процес приготування:

1. Лимони обдайте окропом і ретельно помийте. Один лимон наріжте кружечками, другий прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте лимони з половиною цукру.

2. Полуницю подрібніть блендером до стану пюре, змішайте з другою частиною цукру.

3. Полуничну масу поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варіть 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Теж саме зробіть з лимонною масою.

4. Обом масам дайте повністю охолонути, потім повторно прокип’ятіть протягом 5 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню і залиште джем з полуниці і лимона на ніч.

5. Вранці лимонний джем доведіть до кипіння, додайте половину пектину, проварити 3 хвилини, наповніть баночки на половину, зверху покладіть скибочки лимона.

6. Потім доведіть до кипіння полуничний джем, додайте пектин, прокип’ятіть протягом 3 хвилин і розлийте по банках.

7. Банки загорніть і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте джем в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити джем з лісової суниці на зиму в банках?

Літня пора – не тільки час для відпочинку, але і спекотна пора заготівель на зиму. Господині намагаються в цей час закатати як можна більше смачного варення. Джем чудово зберігає смак і аромат лісової полуниці.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Полуниця лісова – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Полуницю переберіть, обірвіть чашолистки і помийте.

2. Перекладіть ягоди в миску, засипте цукром і залишити на 8-10 годин, щоб вони пустили сік.

3. Після цього поставте ємність з ягодами на вогонь, доведіть до кипіння, постійно перемішуючи. Як тільки маса закипить, зніміть каструлю з вогню, прикрийте серветкою і залиште на ніч.

4. На ранок перетріть варені ягоди блендером, знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Розлийте гарячий джем по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх кришками.

5. Джем виходить смачним, ароматним і має чудовий насичений колір.

Приємного апетиту!

Як зварити смачний джем з полуниці в мультиварці на зиму?

Джем – універсальна заготівля, яку можна використовувати у приготуванні домашньої випічки і десертів, додавати його в морозиво, подавати разом з млинцями і запеканками. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування смачного полуничного джему в мультиварці.

Час готування: 40 хв.

Час приготування:40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Полуниця – 1,5 кг
  • Цукор – 1,3 кг
  • Цукор ванільний – 20 гр.

Процес приготування:

1. Ягоди добре помийте, видаліть зелені листочки і гілочки. Подрібніть полуницю до стану пюре в блендері.

2. Перекладіть ягідне пюре в чашу мультиварки, додайте цукор, перемішайте силіконової лопаткою. Встановіть чашу в мультиварку, закрийте кришку і виберіть режим «Варка».

3. Як тільки ягідна маса закипить, вимкнути нагрів і зніміть піну.

4. Потім знову увімкніть режим «Варка» і дайте проваритися джему 5 хвилин після кипіння.

5. Гарячий джем розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх кришками. Укутайте загортання в ковдру і дайте їм повністю охолонути. Зберігати джем краще в сухому і прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний джем з полуниці на зиму з бананом

Поєднання, яке зустрічається дуже часто: полуниця банан. Його можна використовувати для приготування смачного варення на зиму. Ласунам такий варіант поєднання екзотичного банана і садової полуниці точно припаде до смаку.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 2 кг
  • Банани – 1 кг
  • Лимони – 2 шт.
  • Цукор – 2 кг

Процес приготування:

1. Полуницю промийте і видаліть хвостики. Банани помийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками.

2. Полуницю змішайте з половиною цукру і залиште на пару годин, щоб ягоди пустили сік. Утворився сік злийте в каструлю, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин.

3. Полуницю і банани подрібніть блендером до отримання однорідного пюре.

4. Сироп влийте в ягідно-фруктову масу. Також додайте лимонний сік, перемішайте і поставте на вогонь. Варіть джем 15 хвилин після закипання, періодично помішуючи.

5. Гарячий джем розлийте по стерилізований банкам, закрити їх кришками і дайте повністю охолонути. Зберігайте полунично-банановий джем в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Натуральний низькокалорійний джем з полуниці без додавання цукру

Натуральний полуничний джем, який готується за лічені хвилини, і у нього не додається цукор. Таке ласощі не тільки корисно, але й анітрохи не шкодить фігурі.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Полуниця – 300 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Полуницю промийте, перекладіть в миску і злегка притисніть виделкою, щоб виділився сік.

2. У сік, що виділився, додайте крохмаль, перемішайте.

3. Ягоди перетріть блендером до однорідного пюре.

4. Змішайте розчин з крохмалем і ягідне пюре. Поставте масу на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-6 хвилин.

5. Гарячий джем влийте в стерилізовану банку, прикрийте кришкою, стерилізуйте в окропі протягом 10 хвилин. Потім щільно закрийте кришку, укутайте в ковдру або товсте рушник і залиште до повного охолодження. Зберігайте джем в холодильнику.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт полуничного джему на зиму без варіння

Заготовити джем з полуниці на зиму можна без варіння. Це проста альтернатива варенню, яку може приготувати кожен. Крім того, всі вітаміни ягід зберігаються в повному обсязі.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Полуниця – 1,2 кг
  • Цукор – 1,2 кг

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть, видаліть хвостики і помийте.

2. Полуницю перекладіть в емальовану миску і засипте цукром.

3. Перемішайте ягоди з цукром, залиште в прохолодному місці на 2 години, щоб ягоди пустили сік.

4. Подрібніть за допомогою блендера ягоди до стану пюре.

5. Отриману масу розкладіть по банках або контейнерах і помістіть в морозилку.

Приємного апетиту!