«Фанта» з абрикосів і апельсин на зиму — незвичайна і дуже смачна заготовка. Лимонад «Фанта» дуже люблять як дорослі, так і діти, однак його не вважають найкориснішим напоєм у світі. Для любителів «Фанти» є відмінне рішення: корисний абрикосовий компот, який з успіхом здатний замінити «Фанту» і за смаком, і за ароматом.
Компот з абрикосів з апельсином як «Фанта» на зиму в банках
Для приготування такого напою на зиму не буде потрібно багато часу або особливих кулінарних технік, компот готується легко і з використанням невеликої кількості інгредієнтів. Важливо якість фруктів, оскільки від нього залежить аромат напою і те, як довго він простоїть в зимовий час.
Інгредієнти на
6 л.
- Абрикос 800 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Лимон 1 шт.
- Цукор-пісок 500 гр.
- Вода 5 л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот Фанта з абрикосів і апельсин на зиму? Для компоту потрібно брати тільки стиглі і щільні на дотик абрикоси, щоб вони зберігали форму після готування.
- Розділити фрукти на половинки, видалити кісточки.
- Апельсини і лимони добре вимити і нарізати півкільцями. Не варто робити занадто тонкі скибочки, щоб вони зберігали форму в банку.
- У заздалегідь підготовлену для консервування посуд скласти абрикоси, цитрусові і відміряну потрібну кількість цукру.
- Залити фрукти киплячою водою і закатати, перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження. Зберігати абрикосово-апельсинову «Фанту» краще в прохолоді.
«Фанта» з абрикосів, апельсинів і лимона
Як правило, звичайну «Фанту» готують на основі соку цитрусових. Вони ж входять і до складу цього напою, однак їх смак вдало доповнює ніжний абрикосовий сік. А вітамінів в такому компоті набагато більше, ніж в оригінальній «Фанте», хоча за кольором і ароматом про це неможливо здогадатися.
Час готування: 4 години 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 50.
Інгредієнти:
- Абрикос – 4 кг
- Апельсин – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 3 л
Спосіб приготування:
1. Абрикоси помити і видалити кісточки, апельсини і лимони очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками.
2. Все скласти в підходящу ємність, залити водою і тушкувати на повільному вогні близько години.
3. Дати охолонути і настоятися, краще кілька годин, а потім процідити через сито або відповідну тканину.
4. Одержаний сік знову помістити в каструлю, додати цукор і довести до кипіння.
5. Розлити домашню «Фанту» по банкам, закупорити їх і після охолодження зберігати в холоді.
Як приготувати компот «Фанта» з абрикосів, апельсинів і м’яти?
М’ята істотно збагачує смак домашнього напою і надає йому свіжості. Поєднання абрикосів, цитрусових і м’яти нагадує не тільки «Фанту», але і популярний коктейль «Мохіто».
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 24.
Склад:
- Абрикос – 500 гр.
- Цукор – 400 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- М’ята – 2 гілочки.
Процес приготування:
1. Для компоту краще взяти немятые і не зіпсовані абрикоси, промити і обсушити, а потім розрізати на половинки. Кісточки викинути.
2. Апельсин очистити від шкірки і нарізати досить товстими кружальцями.
3. Фрукти скласти в банку, додати до них нарізані листочки м’яти, а також потрібну кількість цукру і лимонної кислоти.
4. Залити вміст банки киплячою водою, добре збовтати вміст, щоб розчинити цукор, а потім щільно закрити кришкою і тримати закутані банки, поки компот не охолоне.
5. Зберігається домашня «Фанта» в прохолодному місці, а подавати її краще в склянках із соломкою і льодом.
Напій «Фанта» з абрикосів на 3-х літрову банку на зиму
Такий компот додає яскравості в холодні зимові будні і дарує сонячне світло і літні аромати. «Фанта» з абрикосів – корисний і смачний напій, який під силу приготувати навіть недосвідченій господині.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Апельсин – ½ шт.
- Абрикос – 500 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Абрикоси вимити і видалити з них кісточки.
2. Апельсин наріжте кружечками завтовшки не менше 5 мм, попередньо знявши з нього шкірку.
3. У каструлі змішайте воду з цукром і доведіть сироп до кипіння.
4. У сухі простерилізовані банки насипте фрукти і залийте цукровим сиропом.
5. Закрийте банки з компотом кришками, потримайте укутаними, поки напій не охолоне, а потім зберігайте на холоді.