Хрусткі малосольні огірки в каструлі готуються швидко і легко. І звичайно, краще вибрати класичний спосіб соління, який не займе багато часу і порадує результатом. Такі огірки можна подавати до основної страви або використовувати в салатах! Виходить неймовірно смачно!
Дуже швидкий рецепт хрумких огірків в каструлі
Дуже швидкий рецепт хрумких огірків в каструлі — спосіб приготування, перевірений досвідом наших бабусь. Такі огірочки виходять ароматними і в міру солоними. Вони добре доповнять картопляні, бобові та м’ясні страви. І апетит у ваших рідних тільки розіграється!
Інгредієнти на
10 порц.
- Огірок 1 кг
- Сіль 2 ст. л.
- Часник 3 шт.
- Листя чорної смородини 6 шт.
- Листя хрону 4 шт.
- Листя вишні 6 шт.
- Кріп 50 гр.
- Вода 1 л
Процес приготування:
- Як зробити малосольні огірки в каструлі? Щоб огірки швидше просочилися сіллю, відправляємо їх у воду на деякий час — 1,5-2 години.
- Тепер помиємо зелень. Частина листя смородини, хрону та вишні, а також кріп викладаємо в каструлю. Зубчики часнику чистимо, нарізаємо і весь відправляємо в каструлю.
- Коли пройде час, відрізаємо хвостики у огірків і кладемо їх, а також часник в каструлю. Зверху накриваємо залишилася зеленню.
- Підготуємо розсіл. Для цього розводимо сіль і воду, добре перемішуємо і вливаємо в каструлю.
- Закриваємо каструлю і ставимо в холодне і темне місце на 5-6 годин. Після переставляємо її в холодильник і залишаємо ще на 20 годин.
Порада: Для того, щоб швидше спробувати результат своїх праць, замініть холодний розсіл гарячим. А для більшої прянощі додайте в каструлю пекучий перець чилі, а в розсіл — ложечку гірчиці.
Можна діставати і пробувати! Приємного апетиту!
Класичний рецепт малосольних огірків в каструлі
Класичний рецепт малосольних огірків в каструлі – це смачне овочеве блюдо східнослов’янської кухні. Він особливо доречний хазяєчкам літньою порою! Малосольні огірки не тільки урізноманітнюють обіднє меню, але і прикрасять будь-який стіл. Таке ласощі точно припаде до смаку!
Порції: 10
Час готування: 20 хв.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Часник – 2 шт.
- Кріп – 1 гілочка
- Перець (горошини) – 3 шт.
Процес приготування:
1. В першу чергу підготуємо розсіл для огірків. Воду закипятим, засипаємо в ємність сіль і розмішуємо. Тепер залишаємо остигати. За цей час сіль повністю розчинитися.
2. Огірки миємо і відрізаємо кінчики. Кладемо їх в каструлю.
3. Часник чистимо і розрізаємо кожну дольку на декілька частин. Відправляємо їх до огірків.
4. Миємо й нарізаємо кріп. Кладемо кріп і горошини перцю в каструлю.
5. Тепер заливаємо всі інгредієнти розсолом. Закриваємо каструлю. Залишаємо огірки солитись на 1-2 дні.
Порада: Можна огірки порізати навпіл або на чотири частини, так вони швидше стануть малосольними.
Приємного апетиту!
Хрусткі малосольні огірки з часником і кропом
Малосольні огірки з часником і кропом – неймовірне домашнє ласощі. Від солоних огірків вони відрізняються не тільки кількістю солі, але і швидкістю приготування. А ось зберігаються вони досить мало. Тому швидше пригощайте своїх рідних і кличте в гості!
Порції: 4
Час готування: 15 хв.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Часник – 2 шт.
- Кріп (парасольки) – 3 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірки миємо й нарізаємо на половинки.
2. Часник очищаємо від лушпиння і розбираємо на часточки.
3. Також промиваємо зелень.
4. Беремо невелику каструлю. На дно укладаємо її 2 парасольки кропу і пару часточок часнику. Потім уздовж викладаємо половинки огірків. Зверху знову кладемо залишилися кріп і часник і засипаємо сіль.
5. Воду кип’ятимо і заливаємо її в каструлю так, щоб вона повністю перекривала плоди.
6. Закриваємо каструлю і залишаємо остигати при кімнатній температурі, потім переставляємо в холодильник. Залишаємо каструлю на ніч.
Приємного апетиту!
Класичні малосольні огірки холодним розсолом
Малосольні огірки холодним розсолом – це перевірений класичний варіант приготування. Такі огірки виходять неймовірно привабливими, апетитними і хрусткими. Спробуйте і вам обов’язково захочеться повторити!
Порції: 8
Час готування: 15 хв.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 70 гр.
- Листя смородини – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп – 1 гілочка
Процес приготування:
1. Огірки миємо й видаляємо кінчики.
2. Листя смородини і кріп також промиваємо водою.
3. Воду кип’ятимо і розмішуємо в ній сіль. Залишаємо солону воду охолоджуватися.
4. У каструлю викладаємо 3 листків смородини, лавровий лист і частина нарізаного кропу. На них укладаємо плоди огірків, а зверху знову кладемо зелень.
5. Коли соляний розчин охолов, заливаємо його в каструлю. Накриваємо каструлю і залишаємо на кілька годин, потім переміщаємо в холодильник. Закуска буде готова через 1 добу.
Порада: Щоб огірки не пересолити, на другий день краще дістати їх і перекласти на тарілку. Залишився розсіл можна підкласти ще кілька огірків.
Приємного апетиту!
Швидкі малосольні огірки гарячим розсолом в каструлі
Малосольні огірки гарячим розсолом – це один з найпопулярніших способів приготування. Гарячий розсіл значно скорочує час готування, а ось на смак огірки залишаться такими ж хрусткими і смачними. Трохи зусиль даний овочеве ласощі готово!
Порції: 16
Час готування: 20 хв.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
- Сіль – 3ст.л.
- Вода – 1,5 л
- Цукор – 1 ст. л.
- Перець (чорний) – 8 горошин
- Лавровий лист – 4 шт.
- Кріп (парасольки) – 5 шт.
- Листя смородини – 8 шт.
- Гвоздика – 7 бутонів
- Часник – 3 шт.
Процес приготування:
1. Огірки промиваємо проточною водою. Відрізаємо у них кінці. І розрізаємо на 4 частини.
2. Часник очищаємо і ділимо на часточки. Зелень промиваємо водою.
3. Для готування візьмемо трилітрову каструлю. На дно укладаємо кілька парасольок кропу, 2 листочки смородини і 2 лаврових листа, пару бутонів гвоздики і часникових зубчиків.
4. Потім зверху кладемо половину від усієї кількості огірків. Знову повторюємо шар із зелені, і знову кладемо огірки. Завершуємо ще одним шаром із зелені, часнику гвоздики і.
5. В окремій мисці підготуємо розсіл. Для цього кип’ятимо воду і розчиняємо у ній цукор і сіль.
6. Заливаємо розсолом огірки. Придавлюємо зверху все тарілкою. І залишаємо на добу.
Готово! Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт малосольних огірків з гірчицею
Малосольні огірки з гірчицею в каструлі – це чудове літнє ласощі. Гірчиця додасть звичного смаку малосольних огірків особливий духмяный аромат. А приготування не забере багато часу. Побалуйте своїх рідних цим неймовірним стравою!
Порції: 14
Час готування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
- Кріп — 7 парасольок
- Часник – 5 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Моєму кріп і плоди огірків проточною водою.
2. У огірків відрізаємо кінці. Часник чистимо і розбираємо на часточки.
3. Воду закипятим і в окремій ємності розводимо сіль і гірчицю.
4. Беремо каструлю побільше. Викладаємо вздовж один одного огірки. Зверху кладемо парасольки кропу і часточки часнику.
5. Заливаємо готовим розсолом огірки і закриваємо каструлю рушником.
6. Залишаємо каструлю в кімнаті на 5-7 годин. Потім ставимо в холодильник і чекаємо на день – два.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт різаних хрустких малосольних огірків
Різані малосольні огірки – це справжнє кулінарне диво. Соковиті і ароматні, а ще готуються дуже швидко. Всього пару годин і можна подавати на стіл! Вони відмінно доповнять варену або смажену картоплю і м’ясні делікатеси. Просто смакота!
Порції: 4
Час готування: 20 хв.
Інгредієнти:
- Огірок – 6 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник – 1 шт.
- Кріп – 0,5 пучка
- Коріандр – ¼ Ч. л.
- Перець (горошок) – 4 шт.
- Мед – 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – 0,5 ч. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Огірки промиваємо водою. Відрізаємо кінці і нарізаємо плоди на 4 частини. Потім ділимо ці частини ще на 2-3 в залежності від розміру.
2. Промиваємо зелень і кришимо кріп. Чистимо часник і ділимо на часточки дрібні частини.
3. Кладемо огірки в каструлю. Додаємо до них нарізаний часник, кріп, коріандр і перець. Зверху викладаємо мед і пів чайної ложки лимонного соку.
4. Воду розводимо сіллю перемішуємо і заливаємо в каструлю.
5. Залишаємо огірки настоятися 5-6 годин.
Приємного апетиту!