Хрусткі мариновані огірки з кетчупом чилі
Вашій увазі надається базовий рецепт маринування огірків з кетчупом «Чилі». Вибирайте для цієї консервації маленькі, трохи коротше висоти банки, міцні огірочки і закочуйте їх в невеликі баночки, щоб вистачило на один раз. Набір спецій для таких огірочків може бути різний, але обов’язково повинні бути часник, кріп і зелений пекучий перець, щоб закуска вийшла гострою і пікантною.
Інгредієнти (на 4 баночки об’ємом 750 мл):
- Маленькі огірочки – 2 кг
- Вода – 6 ст.
- Цукор – 1 склянка
- Столовий оцет 9% – 150 мл
- Сіль кам’яна – 2 ст. л.
- Кетчуп «Чілі» – 350 р.
- Зубки часнику і лист лавра – по 8 шт.
- Лист хрону – 2 шт.
- Насіння кропу – 4 ч. л.
- Горошки перцю – 20 шт.
- Перець пекучий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Огірочки промийте, видаліть кінчики і залийте холодною водою на кілька годин.
Крок 2. Баночки вимийте і стерилізуйте протягом 1 хвилини і на найбільшій потужності в мікрохвильовці, налив у них трохи води. Потім вилийте Воду. Кришки промийте і обшпарте окропом або прокип’ятіть каструльці.
Крок 3. Часник очистіть і ножем зубки роздушіть, щоб було більше часникового аромату. Пекучий перчик розріжте на 4 частини. Для більш делікатного смаку перець можна не додавати. На дно кожної банки покладіть нарізані перець, часник і інші спеції.
Крок 4. Підготовлені огірки компактно укладіть в стерильні баночки.
Крок 5. Огірки залийте крутим окропом. Баночки прикрийте стерильними кришками і залиште на 30 хвилин.
Крок 6. За цей час приготуйте для огірків томатний маринад з «Чилі». В окрему каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор, оцет і кетчуп, добре перемішайте і закип’ятіть. Киплячим маринадом залийте огірки в баночках, заповнюючи їх до самого верху.
Крок 7. Баночки герметично закупорьте, переверніть на кришки і накрийте рушником. Після повного охолодження перенесіть їх на зберігання.
Їжте на здоров’я!