Великодні краффины з дріжджового тіста в домашніх умовах
Дріжджі збільшать час приготування, проте саме завдяки їм здобне дріжджове тісто зможе піднятися і краффины будуть відповідати бажаного результату. Для цього потрібно всього лише запастися терпінням і дотримуватися послідовність приготування.
Час готування: 90 ч.
Час приготування:4 ч.
Порцій – 3.
Склад:
- Яйце куряче -1 шт.
- Жовток курячий – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 170 гр.
- мускатний Горіх мелений – 1 ч. л.
- Цукати – 100-150 гр.
- цукрова Пудра – 100 гр.
Процес приготування:
1. Для приготування дріжджового тіста у підігріте молоко додаємо сухі дріжджі і цукровий пісок, все добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
2. За цей час нам необхідно встигнути збити яйця з цукровим піском. Для цього найкраще скористатися блендером або міксером.
3. Потім до яєць просіваємо все борошно і поступово вливаємо молоко з дріжджами.
4. Додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік і 50 грам розтопленого вершкового масла. Все добре вимішуємо з допомогою ложки.
5. Грудку тіста перекладаємо на посипану борошном робочу поверхню і замішуємо руками доти, поки воно з легкістю не буде відставати від рук.
6. Змащуємо поверхню форми маслом, куди ми потім перекладаємо тісто. Залишаємо підніматися в теплому місці мінімум протягом 60 хвилин.
7. Збільшене в об’ємі тісто розділяємо на кілька окремих шматочків, з яких в наслідок формуємо кульки. Даємо тісту ще 15 хвилин на відпочинок.
8. Після чого сформовані кулі розкочуємо качалкою або пляшкою як можна тонше. Рясно змащуємо поверхню пласта маслом кімнатної температури і присипаємо меленим мускатним горіхом.
9. Наступним шаром викладаємо начинку з подрібнених сухофруктів, горіхів, цукатів.
10. Починаємо з одного кінця загортати тісто з начинкою в рулет.
11. Далі за допомогою гострого ножа робимо розріз уздовж рулету, не доходячи до кінця.
12. Приступаємо до формування краффина, равликом скручуємо надрізаний рулет, залишаючи назовні розрізану частина.
13. Покласти тісто у форму, заздалегідь змащену тонким шаром вершкового масла, і залишаємо підніматися в теплому місці протягом години.
14. Розігріваємо духовку до 200 градусів, куди відправляємо підійшли паски. При такій температурі випікаємо 10 хвилин. Потім зменшуємо температуру на 20-30 градусів і продовжуємо випікати протягом 40 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб паски підрум’янилися, тісто схопилося і при цьому не підгоріло.
15. Витягаємо остиглі паски з форм і посипаємо невеликою кількістю цукрової пудри.
Приємного вам апетиту!