Щербет – оригінальний і поживний десерт, який можна легко приготувати в домашніх умовах. Рецепт цієї солодощі прийшов до нас зі східної кухні і в часи Радянського союзу щербет випускався в промислових масштабах. У статті зібрані 8 найсмачніших рецептів цього десерту.
Класичний щербет з горіхами в домашніх умовах
Пропонуємо вам рецепт класичного щербету з горіхами. Він має приємний карамельно-горіховий смак, щільну консистенцію і його дуже зручно ділити на порції.
Інгредієнти на
6 порц.
- Сметана 20% 300 гр.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Горіхи 100 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати класичний щербет з горіхами в домашніх умовах? У каструлю з товстим дном викладіть цукор і сметану, перемішайте і поставте на вогонь. Суміш доведіть до кипіння і повного розчинення цукру.
- Горіхи очистіть від лушпиння і підсушіть на сухій сковороді. Потім поріжте їх ножем або подрібніть за допомогою блендера.
- Коли цукор розчиниться і маса стане однорідною, зменшіть вогонь і продовжуйте готувати ще 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Щербетная суміш поступово придбає приємний карамельний колір.
- У готову гарячу суміш викладіть подрібнені горіхи, добре перемішайте. далі додайте розм’якшене вершкове масло і повністю вмішайте його в щербетную масу.
- Форму для щербету застеліть пергаментом, викладіть в неї отриману масу, розрівняйте ложкою. Дайте щербету повністю охолонути при кімнатній температурі, потім поставте його в холодильник ще на 1-2 години. Після цього щербет буде готовий, наріжте його на порції і насолоджуйтеся.
Приємного апетиту!
Смачний шоколадний щербет з арахісом
Шоколадний щербет – доступне, але дуже смачне ласощі, яке можна приготувати в домашніх умовах. У рецепті є деякі тонкощі, які дозволять вам приготувати чудовий десерт.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Масло вершкове – 30 гр.
- Арахіс – 200 гр.
- Молоко сухе – 125 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Какао – 1 ч. л.
- Вода – 80 мл
Процес приготування:
1. Розділіть цукор на дві рівні частини і всипте їх в різні каструлі.
2. В одну каструлю додайте сухе молоко, какао і воду, перемішайте. Обидві каструлі поставте на вогонь і, постійно помішуючи, нагрівайте інгредієнти. В одній каструлі цукор повинен повністю розчинитися і перетворитися на карамель, в іншій – маса повинна стати однорідною. Далі в шоколадну масу додайте вершкове масло, перемішайте до однорідності і додайте розтоплений цукор. Продовжуйте варити щербет на повільному вогні 5-10 хвилин.
3. Арахіс очистіть від лушпиння і порубаєте ножем.
4. Коли маса в каструлі дуже добре загусне і стане легко збиратися у грудку, додайте горіхи і ще раз добре перемішайте.
5. Форму для щербету застелити харчовою плівкою, покладіть теплу масу і розрівняйте її. Щербет остудіть і поставте в холодильник до повного застигання. Після цього шоколадний щербет наріжте на порції і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Щербет-морозиво в домашніх умовах
Влітку найпопулярнішим десертом є морозиво. Його не тільки можна придбати в магазині, але і приготувати самостійно в домашніх умовах. За цим рецептом у вас вийде чудовий по своєму смаку щербет-морозиво з шоколаду і банана.
Час готування: 7 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Банани – 4 шт.
- Молоко згущене – 5 ст. л.
- Какао – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Банани почистіть від шкірки і наріжте невеликими кружечками, перекладіть їх у пластиковий контейнер і відправте в морозилку на пару годин.
2. Заморожений банан перекладіть в чашу блендера і подрібніть. У вас повинна вийти густа і тягуча маса.
3. В бананову масу додайте згущене молоко. Перемішайте ці компоненти і вилийте отриману масу в спеціальну форму для морозива.
4. 100 мілілітрів бананової маси змішайте з какао. Шоколадну масу також викладіть у форми для морозива. Надішліть заготовки в морозилку до повного застигання.
5. Перед вживанням дайте ласощів 5-10 хвилин постояти при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний щербет на молоці?
Щербет чудово поєднується з гарячими напоями. Його легко можна приготувати в домашніх умовах і пригощати ним своїх близьких і гостей. Таке ласощі добре зберігається в холодильнику.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Цукор – 255 гр.
- Арахіс – 140 гр.
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Молоко – 50 мл
- Молоко згущене – 120 мл
Процес приготування:
1. Всипте В каструлю 235 грамів цукру, влийте звичайне і згущене молоко, постійно помішуючи, доведіть масу до температури 120 градусів.
2. Потім додайте цукор, що залишився і нагрівайте суміш ще 10 хвилин.
3. Отриману масу охолодіть і збийте міксером до утворення однорідної маси кремового кольору.
4. Далі додайте горіхи і ванілін, добре перемішайте.
5. Теплу масу викладіть у форму і поставте її в холодильник до повного застигання.
6. Готовий щербет наріжте невеликими порціями і подавайте до чаю або какао.
Приємного апетиту!
Ягідний щербет-морозиво в домашніх умовах
Що може бути краще натурального ягідного щербету-морозива, зробленого власними руками. Перед таким десертом ніхто не зможе встояти.
Час готування: 4-6 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Ягоди – 300 гр.
- Вода – 200 мл
- Цукор – 80 гр.
Процес приготування:
1. Ягоди можна підібрати будь-які по своєму смаку. У каструлю викладіть ягоди і залийте їх водою.
2. Додайте цукор і варіть на повільному вогні 5-7 хвилин.
3. Після варіння повністю ягідну масу остудіть і подрібніть за допомогою блендера.
4. Для приготування ягідного щербету краще всього використовувати спеціальні силіконові формочки. Наповніть їх ягідної масою і помістіть в морозилку на 4-6 годин.
5. Після застигання вийміть щербет з формочок.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування вершкового щербету
Щербет – східні ласощі з великою кількістю горіхів. Хоч воно втратило колишню популярність і його вже рідко зустрінеш на прилавках магазинів можна приготувати його в домашніх умовах і порадувати себе і своїх близьких чудовим ласощами.
Час готування: 5-6 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Масло вершкове – 80 гр.
- Арахіс – 1 склянка
- Цукор – 3,5 склянки
- Молоко – 1 склянка
Процес приготування:
1. У каструлю влийте молоко, всипте 2,5 склянки цукру і поставте на вогонь. постійно помішуючи, варіть суміш на повільному вогні 30 хвилин.
2. Арахіс підсмажте до золотистого кольору.
3. Решту цукру розтопіть на повільному вогні і доведіть до красивого коричневого кольору. Потім отриману карамель додайте в молочну масу.
4. Продовжуйте варити ще 30 хвилин. Після цього додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення. В останню чергу додайте арахіс. Перемішайте і знімайте каструлю з вогню.
5. Викладіть щербет в підготовлену форму, остудіть і поставте в холодильник до повного застигання.
6. Щербет наріжте на порції і подавайте в якості десерту на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт щербету з сухофруктів
Цей рецепт східній солодощі сподобається тим, хто любить харчуватися смачно і корисно. В основу щербету входять мед, горіхи і сухофрукти. Цей натуральний десерт краще всього подавати разом з трав’яним чаєм.
Час готування: 4-5 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Фундук – 200 гр.
- Мигдаль – 200 гр.
- Горіх волоський – 200 гр.
- Кешью – 200 гр.
- Курага – 200 гр.
- Чорнослив – 200 гр.
- Інжир – 200 гр.
- Мед – 0,8 л.
Процес приготування:
1. Горіхи почистіть.
2. Сухофрукти помийте гарячою водою і просушіть.
3. Горіхи при бажанні можна обсмажити на сухій сковороді.
4. Форму для щербету застелити харчовою плівкою.
5. Горіхи і сухофрукти пропустіть через м’ясорубку і змішайте з медом. Отриману масу викладіть у форму. Частина кешью залиште для прикраси.
6. Форму з щербетом приберіть в холодильник на кілька годин, потім застиглий щербет вийміть з форми, прикрасити кешью і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Домашній щербет з родзинками
Додайте в свою скарбничку рецептів смачних і незвичайних насолод, щербет з родзинками. Це східне ласощі скрасить ваше чаювання в колі друзів і близьких. Готується воно швидко і без особливих турбот.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Вершки 35 % – 200 мл
- Цукор – 630 гр.
- Арахіс – 200 гр.
- Ізюм – 70 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
Процес приготування:
1. Арахіс почистіть від лушпиння і обсмажте на сухій сковороді.
2. Ізюм промийте гарячою водою і просушіть на паперових рушниках.
3. У каструлю з товстим дном всипте 450 грам цукру і влийте вершки. Змішайте інгредієнти і варіть на повільному вогні 25-30 хвилин. Окремо на сковороді розтопіть цукор, що залишився, доведіть його до приємного коричневого кольору і влийте в вершкову масу.
4. Також додайте в каструлю масло, перемішайте до повного розчинення.
5. В вершкову масу додайте арахіс і родзинки, перемішайте, зніміть каструлю з вогню. Отриману масу викладіть у форму, остудіть і приберіть в холодильник на 5-6 годин.
6. Коли щербет повністю застигне, вийміть його з форми, наріжте і пригощайте своїх рідних.
Приємного апетиту!