Гостра стручкова квасоля по-корейськи для тривалого зберігання
Якщо закатати стручкову квасолю правильно, блюдо вийде соковитим і смачним, а спробувати його ви зможете вже через добу. Для більшої гостроти у закуску можна додати улюблені прянощі і спеції.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Квасоля стручкова – 700 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Вода – 1,5 склянки
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Суміш перців – за смаком.
- Перець пекучий – за смаком.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет яблучний – ½ склянки
- Масло рослинне – ½ склянки
- Гвоздика – 4 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний – 5 шт.
Процес приготування:
1. Молоді пагони стручкової квасолі уважно оглядаємо. Викидаємо перезрілі стручки. Якщо є зіпсовані пагони, від них також позбавляємося. Потім обрізаємо кінчики стручків з обох сторін. Вимиваємо квасоля проточною водою. Для цієї мети зручніше всього використовувати друшляк.
2. Коли квасоля підсохне, її слід нарізати шматочками розміром не більше 4 див. Висипаємо стручки в каструлю і заливаємо холодною водою. Доводимо воду до кипіння і продовжуємо варити пагони не більше п’яти хвилин.
3. Приступимо до обробленні овочів для заготівлі квасолі. Акуратно зрізаємо верхній шар моркви ножем (він повинен бути дуже тонким). Потім промиваємо овоч разом з перцем. Подрібнюємо його на терці для корейської моркви. Щоб закуска не була надто гострою, насіння з перцю краще видалити. Якщо ви любите варіант погостріше, перець нарізаємо кільцями, а видаляємо тільки плодоніжку.
4. Часник і цибулю попередньо звільняємо від лушпиння. Цибулину нарізаємо півкільцями невеликої товщини. Зубчики часнику подрібнюємо за допомогою землянки Змішуємо цибулю, моркву і часник зі спеціями (коріандром, пекучим перцем і меленим перцем).
5. В окрему ємність вливаємо півтори склянки води. Доводимо її до кипіння, а потім всипаємо цукор і сіль, гвоздику і спеції. Помішуємо маринад і варимо до розчинення цукру і солі. За пару хвилин до повної готовності маринаду вливаємо оцет і масло, додаємо лавровий лист.
6. Укладаємо в стерилізовану банку квасоля і овочі шарами. Заливаємо їх маринадом і закриваємо кришкою. Перевертаємо банку дном вгору, закутуємо і даємо можливість охолонути.
Приємного апетиту!