Заправка для борщу з квасолею на зиму
Заправка для борщу з квасолею на зиму – це дуже смачна і насичена заготовка, яка підкорить вас своїми корисними властивостями і ароматом. Для скорочення згаяного часу, радимо заздалегідь замочувати квасоля, тоді на приготування ви витратите мінімум!
Час готування – 13 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4 л.
Інгредієнти:
- Буряк – 1 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Квасоля – 350 гр.
- Морква – 500 гр.
- Перець болгарський – 600 гр.
- Цибуля – 400 гр.
- Сіль – 90 гр.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- оцтова Есенція 70% – 2 ст. л.
- Масло соняшникове – 230 мл
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Квасоля замочуємо у воді і залишаємо для набухання на 7-8 годин, якщо квасоля свіжа – на 60 хвилин.
Крок 2. Очищаємо і обполіскуємо від бруду коренеплоди.
Крок 3. Моркву натираємо будь-яким зручним способом.
Крок 4. Кубиками нарізаємо буряк і подрібнюємо аналогічно моркви.
Крок 5. Вирізавши плодоніжку томатів, викладаємо скибочки в чашу кухонного комбайна і подрібнюємо в пюре.
Крок 6. М’якоть солодкого перцю розрізаємо на невеликі скибочки.
Крок 7. У казані розжарюємо соняшникову олію і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Крок 8. Переливаємо томатну масу.
Крок 9. Через 7 хвилин викладаємо у вогнетривку форму буряк.
Крок 10. Засікаємо 15 хвилин додаємо морквяну стружку.
Крок 11. В момент, коли компоненти стали м’якими, додаємо болгарський перець.
Крок 12. Відварюємо квасолю до напівготовності і перекладаємо в казан.
Крок 13. Висипаємо цукровий пісок і сіль.
Крок 14. В кінці термічної обробки присмачую складу петрушкою.
Крок 15. Вливаємо оцтову есенцію, перемішуємо і вимикаємо нагрівання.
Крок 16. Розкладаємо заправку по стерильним банкам, закатуємо і, перевернувши догори дном, загорнути в теплу ковдру на добу.
Крок 17. Охолоджені заготовки переносимо в підвал. Приємного апетиту!