Заправка для супу на зиму в банках – 10 смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Заправка для борщу з квасолею на зиму

Заправка для борщу з квасолею на зиму – це дуже смачна і насичена заготовка, яка підкорить вас своїми корисними властивостями і ароматом. Для скорочення згаяного часу, радимо заздалегідь замочувати квасоля, тоді на приготування ви витратите мінімум!

Час готування – 13 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4 л.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Квасоля – 350 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 600 гр.
  • Цибуля – 400 гр.
  • Сіль – 90 гр.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • оцтова Есенція 70% – 2 ст. л.
  • Масло соняшникове – 230 мл
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля замочуємо у воді і залишаємо для набухання на 7-8 годин, якщо квасоля свіжа – на 60 хвилин.

Крок 2. Очищаємо і обполіскуємо від бруду коренеплоди.

Крок 3. Моркву натираємо будь-яким зручним способом.

Крок 4. Кубиками нарізаємо буряк і подрібнюємо аналогічно моркви.

Крок 5. Вирізавши плодоніжку томатів, викладаємо скибочки в чашу кухонного комбайна і подрібнюємо в пюре.

Крок 6. М’якоть солодкого перцю розрізаємо на невеликі скибочки.

Крок 7. У казані розжарюємо соняшникову олію і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості.

Крок 8. Переливаємо томатну масу.

Крок 9. Через 7 хвилин викладаємо у вогнетривку форму буряк.

Крок 10. Засікаємо 15 хвилин додаємо морквяну стружку.

Крок 11. В момент, коли компоненти стали м’якими, додаємо болгарський перець.

Крок 12. Відварюємо квасолю до напівготовності і перекладаємо в казан.

Крок 13. Висипаємо цукровий пісок і сіль.

Крок 14. В кінці термічної обробки присмачую складу петрушкою.

Крок 15. Вливаємо оцтову есенцію, перемішуємо і вимикаємо нагрівання.

Крок 16. Розкладаємо заправку по стерильним банкам, закатуємо і, перевернувши догори дном, загорнути в теплу ковдру на добу.

Крок 17. Охолоджені заготовки переносимо в підвал. Приємного апетиту!