Майонез в домашніх умовах — смачний і найбільш корисний соус. Відомо велика кількість рецептів домашнього майонезу. З курячими та перепелиними яйцями, з оцтом і без, з гірчицею, розсолом або молоком – спробуйте 11 найбільш вдалих рецептів, зібраних в цій статті, і виберіть той, який підійде саме вам.
Як зробити класичний домашній майонез в блендері з гірчицею?
Простий і швидкий рецепт домашнього майонезу. Він хороший тим, що не містить шкідливих добавок і має легкий збалансований смак. Підходить для м’ясних страв і салатів.
Інгредієнти на
4 порц.
- Олія соняшникова 200 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Сік лимонний 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Для приготування смачного майонезу в домашніх умовах знадобиться блендер і висока чаша. У чашу влийте олію.
- Лимонний сік можна використовувати вже готовий або самостійно видавити його з свіжого фрукта. Змішайте лимонний сік з сіллю і цукром, отриману масу перелийте в чашу.
- В чашу блендера, додайте гірчицю і яйце. Яйце обов’язково повинно бути свіжим та якісним, так як не піддається термообробці.
- Занурте блендер на дно чаші і починайте змішувати інгредієнти на мінімальних обертах, поступово піднімаючи блендер вище. Чаша блендера повинна зафіксувати жовток, до утворення білої маси. Збивайте не піднімаючи блендер секунд 40.
- Потім підніміть блендер і збийте до отримання щільної, світлої маси ще секунд 30. Готовий майонез перекладіть в зручну ємність для зберігання і помістіть в холодильник.
Приємного апетиту!
Простий домашній майонез, приготований з допомогою міксера
Це найпопулярніший серед досвідчених господинь спосіб приготування домашнього майонезу. Соус нітрохи не поступається за смаком магазинного, але зате в ньому немає ароматизаторів, барвників, згущувачів.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло олію – 150 мл
- Масло оливкова – 50 мл
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Лимон обдайте окропом, добре помийте, розріжте його і видавіть необхідну кількість соку.
2. У миску розбийте яйце, (намагайтеся, щоб жовток залишився цілим, від цього залежить густота майонезу) всипте сіль і цукор, покладіть гірчицю.
3. Міксером, протягом декількох хвилин, збийте інгредієнти, що знаходяться в мисці. Маса повинна посвітліти і збільшитися в об’ємі.
4. Потім, не припиняючи збивати, поступово, тонкою цівкою влийте соняшникову олію. Після соняшникової олії, також тоненькою цівкою додайте оливкову.
5. Коли олії будуть додані, збивайте майонез ще кілька хвилин, поки він не дійде до густої консистенції. Якщо майонез рідкий додайте ще масла. В кінці додайте лимонний сік, змішайте його з загальною масою і майонез готовий.
Приємного апетиту!
ПП натуральний і корисний майонез за 5 хвилин в домашніх умовах
Рекомендуємо натуральний ПП майонез, який ви легко можете приготувати за 5 хвилин в домашніх умовах. Майонез додається в багато страви, тому важливо, щоб він був максимально якісним і натуральним.
Час готування: 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло оливкове – 200-300 мл
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Цукор – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця спочатку розбийте в миску, переконайтеся, що вони якісні і не мають жодних дефектів.
2. Перекладіть яйця в чашу для блендера, додайте гірчицю, сіль, мелений перець і цукор.
3. Видавіть необхідну кількість лимонного соку.
4. Занурте в чашу блендера і збивайте інгредієнти кілька секунд. Потім, продовжуючи збивати, влийте оливкове масло. Доведіть масу до густої однорідної консистенції.
5. Домашній майонез зберігайте в холодильнику не більше 3-4 днів.
Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт майонезу з лимоном і гірчицею
Бувають ситуації, коли зібралися щось приготувати, а в холодильнику не виявляється майонезу. Тоді його легко можна приготувати самостійно за лічені хвилини. Після такого експерименту вам вже не захочеться купувати майонез в магазині.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Масло рослинне без запаху – 180 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 ч. л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Куряче яйце заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури і добре помийте. З лимона вичавити сік. У високу чашу влийте олію і лимонний сік. Додайте сіль і цукор.
2. Покладіть в чашу гірчицю і розбийте яйце, не пошкодивши цілісність жовтка.
3. Опустіть блендер в ємність, накрийте їм жовток і починайте потихеньку збивати інгредієнти біля самого дна чаші. Потім почніть повільно рухати блендером вгору-вниз.
4. Через пару хвилин маса загусне і почне яснішати. Доведіть майонез до необхідної консистенції і вимкніть блендер.
5. Готовий домашній майонез зберігайте в скляній ємності в холодильнику.
Приємного апетиту!
Оригінальний рецепт домашнього майонезу з яйцем, оцтом і гірчицею
Якщо немає лимонного соку, то для приготування домашнього майонезу можна використовувати столовий оцет. Необхідний склад продуктів завжди є на кухні, тому приготування чудового домашнього майонезу не складе труднощів.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Оцет столовий – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець запашний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне рафіновані – 250 мл
Процес приготування:
1. Інгредієнти для майонезу необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури.
2. У суху ємність розбийте яйця, не пошкодивши жовтки. Додайте гірчицю, сіль і цукор. Збивайте інгредієнти блендером протягом 2 хвилин.
3. Далі додайте в чашу мелений перець, оцет і збивайте ще 1 хвилину.
4. Не вимикаючи блендер, введіть рослинне масло. Робіть це поступово, в декілька прийомів.
5. Збивайте майонез, поки він не придбає густу, в’язку консистенцію і не посвітлішає. Готовий майонез перекладіть в скляну банку, закрити і приберіть в холодильник на півгодини. Після того, як майонез охолоне й стане більш щільним, його можна вживати в їжу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування домашнього майонезу без гірчиці
Майонез був придуманий дуже давно і зараз вже ніхто не зможе з упевненістю назвати точну дату. Але раніше його приготування ускладнювалося тим, що не було коштів для збивання, крім ручного віночка. Зараз маючи в кухонному в арсенате міксер або блендер, буде великим упущенням не спробувати приготувати власний домашній майонез.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Масло рослинне без запаху – 150 мл
- Жовтки – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 2 щіпки.
- Оцет 9 % – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
1. Яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб до моменту приготування майонезу вони прогрілися до кімнатної температури. Відокремте білки від жовтків.
2. Додайте в ємність цукор, сіль і мелений перець, влийте оцет.
3. Опустіть блендер в ємність. Не піднімаючи блендер, влийте рослинне масло.
4. На самій високій швидкості збивайте масу, не відриваючи блендер від дна ємності, поки яйця не побіліють. Потім піднімаємо блендер і збиваємо все до однорідної густої маси.
5. Перед тим як використовувати майонез в приготуванні страв, охолодіть його.
Приємного апетиту!
Ніжний майонез в домашніх умовах на молоці
Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильно і корисно, то вам рано чи пізно згодиться рецепт смачного домашнього майонезу. Майонез готується швидко, легко і не має шкідливих домішок.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Молоко – 150 мл
- Масло соняшникове – 300 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Сік лимонний – 1,5 ст. л.
- Цукор – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. У чисту, суху ємність влийте молоко та соняшникову олію, збийте інгредієнти на високій швидкості блендера до загустіння.
2. З лимона вичавити сік, розчиніть у ньому цукор і сіль.
3. Потім лимонний сік перелийте в чашу і продовжуйте збивати до отримання густої, в’язкої маси.
4. Далі за бажанням додайте в чашу зелень, перемішайте до однорідності і смачний, ароматний майонез готовий.
5. Зберігайте майонез в холодильнику не більше тижня.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний домашній майонез на перепелиних яйцях
Всім відомо, що класичний домашній майонез готується на курячих яйцях. Щоб приготувати його на перепелиних одне куряче яйце доведеться замінити 5-6 маленьких яєць. Соус на перепелиних яйцях виходить ніжним, смачним і поживним.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Яйця перепелині – 6 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Сік лимонний – 1-1,5 ст. л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти, яйця прогрійте до кімнатної температури.
2. У ємність перекладіть яйця, сіль, цукор, мелений перець і гірчицю.
3. Збивайте інгредієнти блендером протягом 1 хвилини. Потім додайте рослинне масло і продовжуйте збивати, поки маса не почне густіти.
4. В кінці додайте лимонний сік і ще раз добре збийте до однорідності.
5. У майонез додати подрібнену зелень, перемішайте і смачний домашній майонез готовий.
Приємного апетиту!
Як приготувати класичний майонез «Провансаль» вдома самостійно?
«Провансаль» – це найвідоміша марка майонезу, який використовують у приготуванні салатів і гарячих страв. По-справжньому якісний і смачний майонез «Провансаль» можна приготувати вдома власними руками.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сік лимонний – 0,5 ст. л.
- Масло соняшникове – 160 мл
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. У чашу, де готується майонез, розбийте яйце.
2. Додайте соняшникову олію.
3. Опустіть блендер в ємність. Щільно притисніть його до дна і збивайте інгредієнти протягом 15-20 секунд.
4. По закінчення цього часу, кілька разів підніміть і опустіть блендер, продовжуючи збивати, маса збільшиться в об’ємі і побіліє.
5. Далі додайте гірчицю, сіль, цукор і лимонний сік. Майонез збийте до однорідності, спробуйте на смак, при необхідності додайте сіль і спеції. Майонез «Провансаль» готовий.
Приємного апетиту!
Ніжний майонез в домашніх умовах без додавання оцту
Ніхто не стане сперечатися з тим фактом, що домашній майонез корисніше покупного, він не містить оцту. Але слід уважно поставитися до вибору інгредієнтів, вони повинні бути максимально свіжими і якісними. А курячі яйця необхідно ретельно помити, перед тим, як розбивати.
Час готування: 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Масло рослинне рафіноване – 1 склянка
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сік лимона – 20 мл
- Гірчиця – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Всі інгредієнти повинні бути однакової кімнатної температури.
2. У чашу влийте рослинне масло, покладіть гірчицю, всипте сіль і цукор.
3. Додайте лимонний сік, його можна вичавити безпосередньо в чашу.
4. Розбийте яйце, не пошкодивши цілісність жовтка.
5. Блендер опустіть у чашу на саме дно і притисніть їм жовток. Збивайте на високій швидкості приблизно хвилину.
6. Майонез дуже швидко світлішає і густіє. Як тільки ви досягли потрібної консистенції, можна припиняти збивати.
7. Домашній майонез без оцту готовий, зберігайте його в холодильнику не більше 3 днів.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт майонезу на розсолі від консервованого горошку
Оригінальний рецепт домашнього майонезу. Для приготування домашнього майонезу підійде розсіл від консервованого горошку або квасолі, не важливо. Виходить практично безвідходне виробництво.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Розсіл від консервованого горошку – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне рафіноване – 180-200 мл
Процес приготування:
1. Розсіл повинен бути кімнатної температури. Перелийте його в ємність.
2. Додайте сіль, цукор, лимонний сік і зубчик часнику.
3. Збивайте інгредієнти блендером протягом 1 хвилини.
4. Потім додайте рослинне масло кімнатної температури і продовжуйте збивати.
5. Збивайте до тих пір, поки майонез не стане густим і світлим. Потім перекладіть його в скляну ємність для зберігання.
Приємного апетиту!