Дієтичний пісний суп з печериць з рисом
Рисовий суп з печерицями – більш дієтичний варіант грибного супу, ніж той, що готується з перловкою. Такий суп виходить більш легким, але все ще дуже апетитним і смачним. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Рис пропарений – ½ склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 1-2 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Зелень – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець горошком – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Для початку гарненько промийте рис і, по можливості, замочіть його на деякий час, перед тим як приступати до варінні супу. Можете навіть відварити рис заздалегідь.
2. Цибуля, картопля, печериці і моркву ретельно вимийте і очистіть. Потім наріжте овочі зручним для вас способом. Можете різати крупно або дрібно – як вам більше подобається.
3. Цибулю з печерицями швидко обсмажте в сотейнику або сковороді, і в цей же час поставте варити картоплю і рис на плиті в каструлі. Додайте спеції і лавровий лист, сіль.
4. У каструлю з рисом і картоплею додайте обсмажені шампіньйони з цибулею, а також додайте моркву. Суп варіть до тих пір, поки не стане трохи м’якою морква і картопля не буде повністю готовий.
5. При бажанні, ви можете нарізати в суп свіжу зелень цибулю, кріп, петрушку. Або можете подати до супу миску з подрібненою зеленню, щоб можна було посипати готовий суп в тарілці.
6. Готовий гарячий суп з рису і печериць подавайте до столу з хлібом і зеленню, при бажанні додайте трохи сметани в тарілку.
Приємного апетиту!