Кабачки з перцем і помідорами на зиму – 6 смачних рецептів салату з покроковими фото

Кабачки з перцем і помідорами на зиму – популярна консервація, смачна і проста в приготуванні. Основу салатів становить кабачок. Його нейтральний смак добре доповнюють солодкий перець, помідори та інші овочі. Такі салати готують як для подачі самостійним блюдом, так і гарніром до м’ясних і рибних.

Заготовка з кабачків з перцем і помідорами на зиму

Заготовка з кабачків з перцем і помідорами на зиму визнається самою популярною, адже ці три овоча створюють відмінний смаковий букет, а процес приготування простий. Самим трудомістким моментом є нарізка овочів. Готуємо салат в цьому рецепті без стерилізації.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Кабачок 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Перець болгарський 300 гр.
  • Помідори 500 гр.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Вода 50 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Приправи за смаком
  • Масло рослинне по смаку
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб заготовка з кабачків з перцем і помідорами на зиму вийшла смачною, виберіть хороші овочі. Звичайні кабачки можете замінити цукіні. Зважте овочі і відміряйте, згідно пропорції рецепта, спеції.
  2. овочі очистіть і промийте. Кабачок наріжте однаковими середніми шматочками і перекладіть в каструлю для тушкування.
  3. Солодкий перець, можна взяти різного кольору, наріжте такими ж за розміром шматочками і перекладіть в каструлю.
  4. Середніми кубиками помідори наріжте і перекладіть поверх перцю.
  5. Тонкими півкільцями подрібніть цибулю і перекладіть в каструлю. Насипте до нарізки овочів вказане в рецепті кількість солі з цукром і будь-якими овочевими приправами, покладіть лавровий лист, ложку томатної пасти і налийте 50 мл чистої води.
  6. На середньому вогні салат доведіть до кипіння. Потім овочі тушкуйте протягом 30-40 хвилин на невеликому вогні, не закриваючи каструлю кришкою. Через 10 хвилин від початку гасіння, овочі акуратно перемішайте.
  7. За цей час будь-яким способом стерилізуйте банки з кришками.
  8. готовий салат налийте оцет, перемішайте і через хвилину вимкніть вогонь. Приготовану заготовку з кабачків з перцем і помідорами на зиму розкладіть по банках, герметично закрийте, поставте на кришки і накрийте махровим рушником.
  9. Повністю остиглі банки з заготівлею перенесіть на зберігання в підвал або темну комірчину. Перед подачею до столу салат доповніть маслом, і свіжою зеленню. Вдалих і смачних заготовок!