Канапе на шпажках на святковий стіл – 15 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Канапе на шпажках на святковий стіл — відмінне рішення для прикраси застілля. Частування досить швидко готується, радує цікавим смаком і яскравим зовнішнім виглядом. Беріть на замітку добірку з 15-і кулінарних рецептів з покроковим описом. Тут ви знайдете солодкі варіанти, овочеві, з морепродуктів, сиром і багато інші.

Канапе з виноградом і сиром на шпажках

Простий і смачний варіант приготування святкових канапе – з виноградом і сиром. Обидва інгредієнта відмінно доповнюють один одного. У підсумку виходить ніжний і соковитий смак з приємною солодкої ноткою.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Виноград 12 шт. великий
  • Сир Дор Блю 80 гр.

Процес приготування:

  1. Канапе на шпажках на святковий стіл приготувати дуже просто. Сир з блакитною цвіллю нарізаємо рівними за розміром кубиками. За бажанням, сир можна замінити будь-яким іншим видом по вашому смаку.
  2. Промиваємо виноград, відокремлюємо його від гілок. Кожен плід розрізаємо на половинки.
  3. Починаємо формувати частування. Спочатку нанизуємо половинку винограду, а після шматочок сиру.
  4. Закриваємо сир іншою половинкою винограду. Також чинимо з усіма інгредієнтами.
  5. Яскраве канапе з сиром і виноградом готово! Укладайте на тарілку і подавайте до столу в охолодженому вигляді.

Канапе з сиром і ковбасою на шпажках

Смачне домашнє канапе виходить з простих інгредієнтів: сиру і ковбаси. Холодна закуска вийде ніжною і поживною. Використовуйте кулінарну ідею для святкового меню.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 24 шт.

Інгредієнти:

  • Ковбаса сиров’ялена – 24 скибочки.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Помідори черрі – 12 шт.

Процес приготування:

1. Твердий сир ділимо на двадцять чотири рівних за розміром кубики. Вони повинні бути рівної форми, щоб змогли утримати шпажку у вертикальному положенні.

2. Промиваємо помідори черрі і ділимо їх на половинки.

3. Тонкі скибочки сыровяленой ковбаси складаємо навпіл, а потім ще навпіл.

4. На шпажку нанизуємо спочатку половинку черрі, після ковбасу і шматочок твердого сиру.

5. Перекладаємо готове частування на тарілку і подаємо до святкового столу. Пригощайтеся і пригощайте близьких.

Канапе з сиром і оливками

За лічені хвилини можна приготувати смачну легку закуску для святкового меню. Канапе з оливками і сиром не тільки порадує смаком, але і красиво доповнить ваш стіл.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 20 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сир фета – 200 гр.
  • Оливки без кісточок – 250 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо основні інгредієнти для приготування канапе. Оливки обов’язково вибираємо без кісточок. Твердий сир рекомендується брати без дірочок.

2. Далі з оливок обережно зливаємо рідину. Це зручно робити за допомогою дрібного сита.

3. Далі займемося твердим сиром. Його потрібно нарізати рівними за розміром кубиками. Якщо оливки великі, то і сир слід різати такими ж шматками.

4. Таким же чином ріжемо, сир фету.

5. Формуємо канапе наступним чином: спочатку нанизуємо один вид сиру, потім оливку і інший вид. Готово!

Канапе з креветками на святковий стіл

Яскрава ідея приготування канапе – з додаванням креветок. Морепродукт додасть приємний легкий смак. Крім того, частування буде цікаво виглядати на столі. Спробуйте!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Хліб білий – 3 скибки.
  • Креветки – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Маслини – 8 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідну кількість інгредієнтів.

2. Креветки обсмажуємо на оливковій олії не більше 5 хвилин.

3. Поливаємо морепродукт лимонним соком.

4. Промиваємо і очищаємо від насіння солодкий перець, обробляємо його на невеликі шматочки.

5. Твердий сир ділимо рівними за розміром кубиками.

6. Білий хліб ріжемо невеликими квадратиками. Також можна вирізати з нього фігури за допомогою спеціальної форми.

7. Формуємо канапе. Спочатку нанизуємо перець, креветки, оливки і в кінці хліб. Готово!

Фруктові канапе на шпажках на святковий стіл

Простий і яскравий десерт для вашого столу – соковиті фруктові канапе. Це відмінна ідея для святкового меню. Частування порадує як дорослих, так і дітей. Беріть на замітку швидкий рецепт.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 250 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Мандарин – 2 шт.
  • Ківі – 2 шт.
  • Помело – для подачі.

Процес приготування:

1. Промиваємо полуницю і ділимо її на широкі шматочки. Акуратно видаляємо плодоніжки.

2. Очищаємо від шкірки ківі. Далі ріжемо фрукт кружечками.

3. Очищаємо мандарин і ділимо його на часточки. Кісточки прибираємо. Банан очищаємо і ріжемо колами також як і ківі.

4. Починаємо формувати частування. Нанизуємо На шпажки фруктові шматочки в тій послідовності, яка вам більше подобається.

5. Встромляємо частування в помело. Фруктові канапе з яскравою подачею для вашого свята готові!

Канапе з червоною рибою в домашніх умовах

Смачне і ніжне частування для вашого свята – канапе з червоною рибою. Легка закуска викличе захват у ваших близьких або гостей. Запам’ятовуйте просту і швидку кулінарну ідею!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Хліб тостовий – 2,5 скибочки.
  • Риба червона – 200 гр.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Ікра червона – для прикраси.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку кладемо сирний сир, майонез, подрібнений часник і кріп. Вимішуємо до однорідності.

2. Червону рибу відокремлюємо від шкірки і нарізаємо тонкими скибочками.

3. Очищаємо авокадо від шкірки і кісточки. Плід також поділяємо на тонкі смуги.

4. З тостового хліба акуратно зрізаємо шкірку. Повинні залишитися квадратні шматочки.

5. Кожен скибочку обмазуємо сумішшю з сирного сиру і майонезу.

6. На замазку викладаємо червону рибу.

7. Зверху кладемо шматочки авокадо.

8. Накриваємо заготовки рівним важким предметом і залишаємо на 30 хвилин.

9. Далі продукт розрізаємо на однакові кубики.

10. Прикрашаємо їх червоною ікрою.

11. Далі кожен кубик протикаємо шпажкою.

12. Яскраве частування для святкового столу готово. Можна пробувати!

Швидкі канапе з оселедцем, оливками, сиром і огірком

Цікаве рішення для святкової закуски – канапе з оселедцем. Приготуйте смачну і поживну частування, яке ваші гості точно оцінять по достоїнству. Запам’ятовуйте простий кулінарний рецепт.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Оливки без кісточок – 1 банка.
  • Огірок маринований – 5 шт.

Процес приготування:

1. З банки з оливками обережно зливаємо рідину. Вони обов’язково повинні бути без кісточок.

2. Твердий сир ріжемо невеликими однаковими за розміром кубиками, щоб зручно було нанизувати.

3. Солоні огірки розбираємо на не надто товсті кола.

4. Починаємо формувати частування. На шпажку спочатку нанизуємо оливку, потім сир, солоний огірок і шматочок оселедця.

5. Готові шпажки з оселедцем викладаємо на тарілку. Холодна закуска для святкового столу готова!

Канапе на шпажках на чорному хлібі з лососем

Ситна закуска в рамках святкового меню – канапе на чорному хлібі. Пригощайте своїх гостей смачним і яскравим продуктом.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • чорний Хліб – 2 скибочки.
  • Риба червона – 50 гр.
  • Сир сирний – 30 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Хрін васабі – за смаком.
  • Імбир маринований – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Чорний хліб ріжемо на вісім рівних квадратів.

3. Кожен шматочок хліба обмазуємо сирним сиром.

4. По центру капаємо трохи васабі.

5. Огірок розбираємо на тонкі кружечки.

6. Дрібно нарізаємо червону рибу.

7. На хліб кладемо огірок, червону рибу і трохи маринованого імбиру.

8. Проколюємо заготівлю шпажкою, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу!

Канапки з ковбасою і огірком на шпажках

Один з цікавих варіантів приготування святкових канапки з ковбасою і огірком. Закуска з простих інгредієнтів виходить дуже смачною і яскравою. Додайте в своє меню.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Ковбаса сиров’ялена – 10 скибочок.
  • Огірок маринований – 3 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Скибочки ковбаси кладемо внапуск. Обмазуємо серединку сумішшю з кисломолочного сиру, подрібненої зелені і часнику.

2. Акуратно згортаємо ковбасно-сирну конструкцію в рулет.

3. Отриманий рулет кладемо в холодильник на 1 годину, після нарізаємо його на 10 невеликих частин.

4. Мариновані огірки ріжемо рівними по товщині кружечками.

5. Починаємо формувати закуску. Спочатку нанизуємо огірок, а після шматочок ковбасного рулету.

6. Смачні канапки з ковбасою і огірком готові. Пригощайтеся!

Канапе з помідорами чері та моцарелою

З простих інгредієнтів можна зробити смачну і легку холодну закуску. Канапе з моцарелою і помідорами черрі – відмінне рішення для фуршету або святкового меню. Спробуйте!

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 8шт.
  • Сир моцарелла – 70 гр.
  • Базилік – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Черрі і базилік промиваємо під водою. З моцарелли обережно зливаємо рідину.

2. Далі у помідорів зрізаємо невелику частину підстави. Це необхідно для стійкості частування.

3. Потім плоди розрізаємо на дві частини.

4. Моцарелу також нарізаємо скибочками.

5. Починаємо формувати закуску. На шпажку нанизуємо черрі, сир і знову частина черрі. Закриваємо все це базиліком. Поливаємо оливковою олією і солимо.

6. Смачне і просте канапе для святкового меню готово!

Соковиті канапе з ананасом на святковий стіл

Соковита і легка за смаком закуска для святкового меню – канапе з додаванням ананаса. Фрукт стане справжньою родзинкою частування. Продукт не тільки порадує своїми смаковими якостями, але і яскравим зовнішнім виглядом.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 36 шт.

Інгредієнти:

  • Ананас консервований – 1 банка.
  • Маслини без кісточок – 1 банка.
  • Сир твердий – 200 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. З ананасів і маслин обережно зливаємо рідину.

2. Твердий сир розбираємо рівними за розміром кубиками.

3. Такими ж шматочками ріжемо консервований ананас.

4. На зубочистку спочатку нанизуємо шматочок ананаса.

5. Далі маслини без кісточки.

6. Завершуємо закуску шматочком сиру. На ньому і буде триматися конструкція.

7. Яскраві за смаком готові канапе. Доповнюйте ними ваш святковий стіл!

Овочеві канапе на шпажках на святковий стіл

Легкий за смаком і способом приготування варіант святкових канапе – з овочів. Таке частування підійде для вегетаріанського і веганского меню. Використовуйте ідею для вашого столу.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Всі овочі промиваємо і починаємо їх обробляти. Огірок ріжемо тонкими колами.

2. Помідор розбираємо невеликими однаковими за розміром шматочками.

3. Знімаємо шкірку з моркви, після ріжемо плід невеликими колами.

4. Прибираємо з болгарського перцю плодоніжку і насіння. Далі плід дрібно нарізаємо.

5. Починаємо формувати частування. Спочатку нанизуємо на шпажку помідор, болгарський перець, а після моркву з огірком. Викладаємо овочеву закуску на тарілку, прикрашаємо ароматною зеленню і подаємо до столу!

Як приготувати канапе з перепелиними яйцями?

Смачне і ніжне частування для вашого свята – канапе на шпажках з перепелиними яйцями. Легке блюдо відмінно доповнить ваш стіл і прикрасить його. Використовуйте простий і швидкий у виконанні рецепт.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 24 шт.

Інгредієнти:

  • Яйце перепелине – 12 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Сир сирний – 150 гр.
  • Ікра червона – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку миску викладаємо сирний сир, майонез. Видавлюємо сік половинки лимона, додаємо мелкорубленный кріп і перемішуємо.

2. Відварюємо до готовності перепелині яйця, очищаємо їх і розрізаємо на половинки.

3. Огірки ріжемо кружечками, а потім кожен кружечок порізати поперек.

4. Починаємо формувати частування. Спочатку нанизуємо половинку яйця розрізом вгору. А після шматочок огірка так, щоб канапе можна було поставити.

5. Яйце акуратно поливаємо сумішшю з сирного сиру і майонезу. Зручно для цього використовувати кондитерський мішок.

6. Зверху прикрашаємо червоною ікрою.

7. Яскраві канапе з перепелиними яйцями готові. Можна ставити на стіл!

Солодке канапе на шпажках з мармеладом

Популярний варіант виконання святкового канапе – з мармеладом. Частування порадує легкої солодкістю і цікавим смаком. Прикрашайте ваше стіл з допомогою простого і швидкого у приготуванні закуски.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Мармелад – 100 гр.
  • Лимон – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо лимон і після нарізаємо його невеликими шматочками. Акуратно виймаємо кісточки, шкірку знімати не потрібно.

2. Твердий сир ділимо на однакові за розміром шматочки: кубики або прямокутники. Форма повинна бути стійкою.

3. Відміряємо потрібну кількість мармеладок. Якщо вони невеликі, то їх розрізати не потрібно.

4. Нанизуємо продукти на шпажку. Спочатку мармелад, а після лимон і сир.

5. Яскраве і привабливе частування для вашого святкового столу готово!

Канапе на шпажках «Грецький салат»

Шукайте смачні і легкі закуски для вашого столу? Зупиніть свій вибір на класиці. Приготуйте канапе в стилі грецького салату. Вас порадує свіжий смак страви, а також простий кулінарний процес.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 36 шт.

Інгредієнти:

  • Сир фета – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Огірок – 200 гр.
  • Перець солодкий – 150 гр.
  • Маслини без кісточок – 1 банка.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі промиваємо під водою.

2. Помідори ріжемо невеликими шматочками.

3. Також чинимо і з огірком.

4. Солодкий перець очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо.

5. Рівними за розміром кубиками ріжемо сир фета.

6. Починаємо формувати частування. Спочатку нанизуємо маслини, перець, помідор, огірок, а після сир фета.

7. Поливаємо заготовки оливковою олією і посипаємо чорним меленим перцем. Грецькі канапе готові!