Картопляний суп з грибами
Мабуть, це саме вдале поєднання смаків. Картопляний суп з грибами має спокусливим ароматом, ніжною текстурою і бархатистим смаком. На свій розсуд ви можете доповнити суп дрібної вермішеллю або гречкою.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Гриби білі – 200 гр.
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Гриби помийте, очистіть і наріжте часточками. У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло і обсмажте спочатку подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Потім додайте гриби, продовжуйте смажити 5 хвилин.
2. Картоплю наріжте кубиками.
3. Грибну засмажку залийте гарячою водою, доведіть бульйон до кипіння, посоліть за смаком, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.
4. Після цього додайте картоплю. Доведіть бульйон до кипіння, приправити перцем, зменшіть вогонь і варіть суп під кришкою до готовності картоплі.
5. При бажанні доповніть картопляний суп рубаною зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!