Картопляний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопляний суп з грибами

Мабуть, це саме вдале поєднання смаків. Картопляний суп з грибами має спокусливим ароматом, ніжною текстурою і бархатистим смаком. На свій розсуд ви можете доповнити суп дрібної вермішеллю або гречкою.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Гриби білі – 200 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Гриби помийте, очистіть і наріжте часточками. У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло і обсмажте спочатку подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Потім додайте гриби, продовжуйте смажити 5 хвилин.

2. Картоплю наріжте кубиками.

3. Грибну засмажку залийте гарячою водою, доведіть бульйон до кипіння, посоліть за смаком, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.

4. Після цього додайте картоплю. Доведіть бульйон до кипіння, приправити перцем, зменшіть вогонь і варіть суп під кришкою до готовності картоплі.

5. При бажанні доповніть картопляний суп рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!