Це ніжний французький десерт, який насправді готується з дуже простих інгредієнтів. Його можна урізноманітнити за допомогою карамелі, малини, полуниці, імбиру, лимона або горіхів. Тому пропонуємо вам 10 варіантів приготування крем-брюле.
Класичний рецепт десерту крем-брюле
Молоко прогрівається з ваніллю. В окремій ємності змішуються жовтки з цукром, після чого туди вливається тонкою цівкою гаряче молоко. Отримана суміш розливається по формах і все запікається 40-45 хвилин. Крем-брюле посипається цукром, який підпалюється і все подається до столу.
Інгредієнти на
6 порц.
- Вершки 300 мл 36-40%
- Молоко коров’яче 200 мл 3-3,2%
- Ваніль 1 стручок
- Цукор-пісок 100 гр.
- Жовтки-6 шт.
- Тростинний цукор за смаком
Процес приготування:
- Класичний десерт крем-брюле легко готується в домашніх умовах. У сковороду або невелику каструлю вливаємо молоко і жирні вершки. Стручок ванілі розрізаємо по довжині, выскабливаем насіння і відправляємо їх у сотейник разом з паличкою. Відправляємо все на вогонь і прогріваємо, постійно помішуючи, не доводячи до кипіння. Потім знімаємо з вогню й даємо охолонути приблизно 5 хвилин.
- В цей час в окрему ємність відправляємо жовтки кімнатної температури, цукровий пісок і злегка збиваємо все віночком.
- Прогріте молоко з вершками проціджуємо через сито, після чого тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш, яку активно помішуємо, щоб жовтки не зварилися. Утворилася на поверхні знімаємо пінку.
- Отриману суміш перелити в ємність з носиком. На деко ставимо шість формочок для крем-брюле і розливаємо по ним молочно-яєчну масу.
- Заливаємо в деко окріп так, щоб він покриваємо ½ висоти формочок. Духовку попередньо розігріваємо до 150оС і запікаємо все в протягом 40-45 хвилин. Готовий крем-брюле має злегка злегка тремтіти. Охолоджуємо його в прохолодній кімнаті до температури холодильника.
- Тепер посипаємо кожну порцію чайною ложкою тростинного цукру, після чого підпалюємо його, поки зверху не утворюється карамельна скоринка.
- Готовий крем-брюле подаємо до столу в якості десерту з чашкою гарячої кави або чаю. Приємного апетиту!
Десерт крем-брюле з карамеллю
На дно формочок для крем-брюле заливається карамель. Зверху заливається суміш підігрітих вершків і молока з ваніллю, яєчними жовтками і цукром. Всі запікається протягом 40-45 хвилин, після чого остуджується в холодильнику і подається до столу.
Час готування: 1 год 15 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 3.
Склад:
Для карамелі:
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Окріп – 50 мл
Для крем-брюле:
- Вершки 33% – 100 мл
- Молоко – 300 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- курячі Жовтки – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- ванільна Паличка – 1 шт.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування карамелі. У сотейник висипаємо цукровий пісок і відправляємо все на вогонь. Прогріваємо, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додаємо туди окріп перемішуємо і знімаємо з плити.
Крок 2. Формочки для крем-брюле змащуємо вершковим маслом і наповнюємо їх готової карамеллю на 0.5-1 див.
Крок 3. У невелику каструлю наливаємо жирні вершки з молоком і відправляємо все на невеликий вогонь. Відправляємо туди паличку ванілі, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Стручок ванілі дістаємо.
Крок 4. В окремій ємності збиваємо яйце, жовтки, цукровий пісок за допомогою віночка.
Крок 5. Тепер тонким струменем вливаємо в яєчну суміш тепле молоко з вершками, не припиняючи помішувати, щоб яйця не зварилися.
Крок 6. Розливаємо отриману вершкову масу по формах для крем-брюле поверх карамелі.
Крок 7. Переставляємо формочки на деко, на який наливаємо окріп так, щоб він покривав приблизно половину висоти формочок. Духовку попередньо розігріваємо до 160со і запікаємо крем-брюле протягом 40-45 хвилин, після чого даємо трохи охолонути при кімнатній температурі і ставимо в холодильник на 4-6 годин.
Крок 8. Готовий десерт перевертаємо на тарілку і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Як приготувати десерт крем-брюле з полуницею?
На плиті підігрівається молоко з ваніллю і цукром. Потім всі струменем вливається в збиті яйця і перемішують. Отримана маса розливається по формах, в кожну кладуть шматочок полуниці і крем-брюле запікається протягом 35 хвилин. Далі десерт охолоджується і подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Полуниця свіжа – 250 гр.
- Яйця курячі – 8 шт.
- Молоко – 1 л
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Стручок ванілі – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У невелику каструлю або сотейник наливаємо молоко і відправляємо туди розрізаний вздовж стручок ванілі. Потім засипаємо цукровий пісок і відправляємо все на вогонь. Доводимо молоко до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
Крок 2. В підходящу ємність розбиваємо вісім яєць і збиваємо їх віночком.
Крок 3. Далі тонкою цівкою вливаємо до яєць гаряче молоко, не перестаючи помішувати все дерев’яною ложкою. Стручок ванілі з рідини дістаємо.
Крок 4. Полуницю ретельно промиваємо під проточною водою, після чого обсушуємо її на паперовому рушнику і нарізаємо часточками.
Крок 5. Формочки для крем-брюле змащуємо вершковим маслом і розливаємо по ним молочно-яєчну суміш. Зверху кладемо пару шматочків полуниці і відправляємо все в попередньо розігріту до 200 о с духовку на 15 хвилин. Через цей час зменшуємо температуру до 180оС і запікаємо ще 20 хвилин.
Крок 6. Готовність крем-брюле перевіряємо за допомогою ножа. Якщо він виходить чистим, то все готово. Десерт охолоджуємо і подаємо до столу з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!
Крем-брюле з агар-агаром в домашніх умовах
В сотейнику з’єднується кокосове молоко з тростинним цукром, куркумою і агар-агаром. Все доводиться до кипіння, після чого туди додаються насіння ванілі і все розливається по формах і забирається в холодильник на 30 хвилин. Зверху на десерт обпалюється цукор і він подається до столу.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Молоко кокосове – 225 мл
- Цукор тростинний – 2 ст. л.
- Агар-агар – 1 ч. л.
- Куркума – 1 / 2 ч. л.
- Стручок ванілі – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У невелику каструлю або сотейник наливаємо кокосове молоко і засипаємо туди тростинний цукор. Можна також використовувати звичайний цукровий пісок.
Крок 2. Далі додаємо в молоко половину чайної ложки куркуми, агар-агар і відправляємо все на вогонь. Не перестаючи добре помішувати, доводимо масу практично до кипіння, після чого додаємо туди насіння з стручка ванілі. Знімаємо сковороду з вогню.Крок 3. Тепер розливаємо гарячу суміш по формочках для крем-брюле, залишаємо при кімнатній температурі трохи охолонути і потім відправляємо все в холодильник на 30 хвилин. За цей час маса загусне і застигне.
Крок 4. Дістаємо крем-брюле з холодильника, присипаємо зверху десерт тростинним цукром і обпалюємо пальником, щоб зверху утворилася скоринка їх карамелі.
Крок 5. Подаємо готовий крем-брюле з агар-агаром до столу в якості десерту, з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування крему-брюле в тарталетках
Для тарталеток робиться пісочне тісто, яке розподіляється по формочках. Далі туди заливається крем з жирних вершків, молока, жовтків, цукрової пудри і ванілі. Потім всі запікається 15-20 хвилин, прикрашається свіжою малиною і подається до столу.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 225 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Малина свіжа – 1 жменя.
- Цукор коричневий – 50 гр.
- цукрова Пудра – 50 гр.
- яєчні Жовтки – 1 шт.
- Сіль морська – 0.5 ч. л.
- Вода крижана – 1-2 ст. л
Для крему:
- Вершки 33% – 300 мл
- Молоко – 150 мл
- Жовтки яєчні – 5 шт.
- цукрова Пудра – 70 гр.
- Стручок ванілі – 0.5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Охолоджене вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками і кладемо в чашу блендера. Одну столову ложку залишаємо. Відправляємо до нього пшеничне борошно, коричневий цукор, яєчний жовток і сіль. Вимішуємо все на невеликій швидкості, після чого додаємо туди пару ложок крижаної води і продовжуємо вимішувати, поки не вийде крихта.Крок 2. Далі перекладаємо тісто на робочу поверхню або в миску і продовжуємо вимішувати його руками.
Крок 3. Невеликі формочки для тарталеток змащуємо вершковим маслом і розподіляємо за ним пісочне тісто, формуючи бортики. Дно проколюємо виделкою і відправляємо в морозильник.
Крок 4. В цей час готуємо крем. У невелику каструлю або сотейник наливаємо жирні вершки з молоком і відправляємо все на вогонь. Потім додаємо туди розділений навпіл стручок ванілі разом із зернами і доводимо до кипіння. Стручок виймаємо і знімаємо каструлю з вогню.
Крок 5. У глибокій ємності збиваємо яєчні жовтки з цукровою пудрою до отримання пишної, світлої маси.Крок 6. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо гарячі вершки з молоком. Потім переливаємо отриману масу назад в каструлю і прогріваємо її на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки крем не почне густіти. Потім знімаємо каструлю з вогню і вимішуємо все ще декілька хвилин.
Крок 7. Духовку попередньо розігріваємо до 160со і відправляємо туди форми з тарталетками на 5 хвилин. Потім дістаємо їх, заливаємо в них крем і запікаємо все в протягом 15-20 хвилин.
Крок 8. Готові тарталетки з крем-брюле прикрашаємо свіжими ягодами малини, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу в якості десерту з чашкою гарячої кави або чаю. Приємного апетиту!
Імбирний крем-брюле в домашніх умовах
На плиті прогрівається молоко разом з вершками, цукром і імбиром. Далі туди додаються жовтки і все добре перемішується. У формочки кладуть часточки мандарина, вони присипаються цукром і заливаються кремом. Далі все запікається 30-35 хвилин, охолоджується і подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Молоко – 250 мл
- Вершки 20% – 150 мл
- Жовтки яєчні – 5 шт.
- Цукор тростинний «демерара» – 100 гр.
- Цукор коричневий універсальний – 4 ч. л.
- Мандарини – 4 шт.
- Імбир свіжий тертий – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У сковороду або невелику каструлю наливаємо молоко, вершки, додаємо туди 100 гр. тростинного цукру, натертий імбир і відправляємо все на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння, після чого знімаємо сковороду з вогню і даємо настоятися вмісту 10 хвилин. Потім проціджуємо все через сито і охолодити до кімнатної температури. Додаємо до остившему крему яєчні жовтки і ретельно все перемішуємо.Крок 2. Мандарини добре вимиваємо під проточною водою, очищаємо і розбираємо на часточки. Викладаємо їх в один шар у формочки для крем-брюле і присипаємо їх чайною ложкою тростинного цукру.
Крок 3. Тепер розливаємо по формах наш вершково-яєчний крем. Далі ставимо все в глибоку сковороду і заливаємо туди окріп так, щоб він покрив половину висоти формочок. Відправляємо все в попередньо розігріту до 170 o с духовку на 30-35 хвилин, поки маса не стане схожою на пудинг.
Крок 4. Даємо крем-брюле трохи охолонути при кімнатній температурі, після чого прибираємо його в холодильник до повного охолодження. Перед подачею посипаємо десерт коричневим цукром і ставимо під гарячий гриль на 5 хвилин, поки не утвориться карамельний шар. Також можна зробити це за допомогою пальника.
Крок 5. Готовий смачний та ніжний десерт подаємо до столу з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!
Дуже смачний лимонний крем-брюле
На плиті гріються вершки з лимонною цедрою і ванільним цукром. Далі все вливається до збитим з цукровим піском жовтків і розливається по формах для запікання. Крем-брюле запікається 30-50 хвилин, після чого охолоджується в холодильнику, зверху обпалюється цукор і все подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор ванільний – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вершки 33% – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. У підходящої ємності збиваємо чотири жовтки з цукровим піском за допомогою віночка.
Крок 2. Далі беремо невелику каструлю або сотейник, наливаємо туди вершки, додаємо цедру одного лимона, ванільний цукор і відправляємо все на вогонь. Прогріваємо вершки до 50-60оС, щоб цедра пустила аромат. Далі знімаємо сковороду з вогню і вливаємо гарячі вершки тонкою цівкою в жовтки, не припиняючи помішувати вінчиком, щоб вони не зварилися, а цукор повністю розчинився.
Крок 3. Розливаємо отриману масу по формах, в яких будемо запікати крем-брюле. Тепер беремо деко, заввишки з формочки, застеляємо його тканиною, щоб посуд не тріснула і наливаємо туди води, щоб вони покривали приблизно половину висоти формочок. Відправляємо все в попередньо розігріту до 170 o с духовку на 30-50 хвилин. Краї готового крем-брюле повинні будуть запектися, а середина злегка тремтіти. Готового десерту спочатку даємо охолонути при кімнатній температурі, а потім поміщаємо в холодильник для охолодження приблизно на 3 години.
Крок 4. Тепер посипаємо зверху цукровим піском і обпалюємо пальником, поки не вийде скоринка з карамелі. При відсутності пальники можна запекти цукор на верхньому грилі в духовці.
Крок 5. Подаємо готове лимонне крем-брюле в якості десерту з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт крем-брюле з горіхами
На плиті прогріваються вершки з подрібненими фісташками, цедрою апельсина, стручком ванілі і цукру. Далі все додається до збитим жовтків, крем розливається по формах і запікається 1 годину. Потім десерт охолоджується в холодильнику, зверху робиться скоринка з карамелі і все подається до столу.
Час готування: 1 год 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Вершки – 500 мл
- Фісташки зелені – 35 гр.
- Цедра апельсина – 0.5 ч. л.
- Стручок ванілі – 0.5 шт.
- Цукор тростинний – 110 гр.
- Жовтки яєчні – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Духовку попередньо розігріваємо до 140. У невелику каструлю або сотейник наливаємо жирні вершки, додаємо до них подрібнені фісташки, цедру апельсина, 50 гр. тростинного цукру і половину стручка ванілі, який ми розрізаємо навпіл. Відправляємо все на середній вогонь і прогріваємо, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Далі доводимо до кипіння, після чого вимикаємо вогонь і даємо постояти 10 хвилин.
Крок 2. Яєчні жовтки збиваємо за допомогою віночка з 50-ма грамами цукрового піску.
Крок 3. Тепер вливаємо до яєць вершкову суміш і ретельно все перемішуємо.
Крок 4. Розливаємо вийшов крем по формочках для запікання, ставимо їх на глибоке деко і заливаємо туди холодну так, щоб вона покривала висоту формочок на половину. Відправляємо в попередньо розігріту духовку на 1 годину. Даємо готового десерту охолонути при кімнатній температурі, а потім прибираємо його охолоджуватися в холодильник приблизно на 4 години.
Крок 5. Посипаємо крем-брюле цукром і відправляємо його в добре розігрітий гриль на 4 хвилини, щоб зверху утворилася скоринка з карамелі. Обсушуємо верхню поверхню форм і знову відправляємо в холодильник на 1-2 години. Подаємо крем-брюле до столу в якості десерту з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Десерт крем-брюле з малиною
Гарячі вершки вливаються до збитим з цукром жовтків. Далі все розливається по формах і готується в мультиварці 25 хвилин, після чого охолоджується в холодильнику. Потім крем-брюле посипається цукром, який підпалюється пальником, після чого десерт прикрашається малиною і подається до столу.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Жовтки – 3 шт.
- Вершки 33% – 250 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Цукор ванільний – 1 упаковка.
- Малина свіжа – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яєчні жовтки відправляємо в підходящу ємність, додаємо до них цукровий пісок і збиваємо все за допомогою міксера до утворення густої піни. Далі наливаємо вершки в невелику каструлю або сотейник, відправляємо все на вогонь і прогріваємо майже до кипіння. Тепер вливаємо гарячі вершки тонкою цівкою до жовтків, не припиняючи збивати міксером.
Крок 2. Розливаємо отриману яєчно-вершкову суміш по формах, в яких буде запікається крем-брюле. Якщо на поверхні утворилося багато піни, то для початку проціджуємо масу через сито 2-3 рази.Крок 3. Тепер відправляємо формочки з кремом в чашу мультиварки і заливаємо туди окріп так, щоб він покривав половину висоти форм. На панелі керування вибираємо програму «Мультиповар», встановлюємо температуру на 90-95 градусів і таймер на 25 хвилин (може знадобиться трохи більше часу). Крем-брюле повинно схопитися, а середина злегка тремтіти.
Крок 4. Через деякий час дістаємо все з мультиварки, після чого даємо десерту охолонути при кімнатній температурі і відправляємо його в холодильник на кілька годин, щоб він добре охолодився. Потім посипаємо кожну порцію столовою ложкою цукру і підпалюємо його пальником, поки не утвориться скоринка з карамелі.
Крок 5. Готовий крем-брюле прикрашаємо ягодами свіжої малини і подаємо до столу з чашкою гарячої кави або чаю. Приємного апетиту!
Домашній десерт крем-брюле на молоці
Яєчні жовтки збиваються з цукром і лимонним соком. Далі все змішується з гарячим молоком і прогрівається на плиті до загустіння. Окремо збиваються білки з цукровою пудрою і додаються в крем. Все розкладається по формах і відправляється в холодильник до застигання.
Час готування: 1 ч. 35 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Молоко – 500 мл
- Цукор коричневий – 150 гр.
- Лимон – ¼ шт.
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Білки яєчні – 2 шт.
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку вливаємо молоко в невелику каструлю або сотейник, потім відправляємо його на вогонь і прогріваємо, не доводячи до кипіння. Далі знімаємо його з вогню.Крок 2. В чаші блендера збиваємо яєчні жовтки з коричневим цукром. Потім, не перестаючи збивати, додаємо сік чверті лимона. У результаті повинна вийти пишна світла маса.
Крок 3. Продовжуємо збивати жовтки і невеликими порціями вливаємо туди половину гарячого молока. Далі перелити все назад в каструлю, ставимо на вогонь і варимо все на повільному вогні протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи, поки крем не почне густіти.
Крок 4. Тепер збиваємо білки в щільну масу. Далі додаємо до них цукрову пудру і продовжуємо збивати ще протягом однієї хвилини.
Крок 5. Додаємо білкову масу в ще не остиглий крем, все перемішуємо лопаткою, після чого збиваємо все блендером з насадкою-міксером на низькій швидкості.Крок 6. Розкладаємо отриману масу з невеликим керамічним форм для крем-брюле і відправляємо все в холодильник, поки десерт не застигне.
Крок 7. Посипаємо крем-брюле цукровим піском і ставимо все під гриль на 1 хвилину на найбільшій потужності, щоб утворилася рум’яна карамельна скоринка. Можна також зробити її за допомогою пальника. Перед подачею десерт ще раз охолоджуємо і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!