Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму – це яскраве і апетитне частування для вашого столу. Такий продукт можна просто їсти з хлібом або подавати до столу з гарячими гарнірами. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею з семи смачних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму
Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму виходить неймовірно соковитим і апетитним. Овочеве частування можна подавати до столу в якості самостійної закуски або разом із гарячими стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
1.3 л.
- Перець болгарський ½ кг
- Помідори 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста ½ кг
- Моркву ½ кг
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль 50 гр.
- Часник 1 головка
- Томатний соус 250 гр.
- Оцет столовий 9% 6 ст. л.
- Масло рослинне 100 мл
Процес приготування:
- Приготуємо лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму. Підготуємо необхідні овочі та інші продукти за списком.
- Добре промиваємо помідори і надрізаємо їх хрест-навхрест.
- Ошпарюємо овочі і після остуджуємо. Далі необхідно зняти шкірку.
- Очищені помідори ріжемо на невеликі шматочки.
- Дрібно рубаємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.
- З болгарських перців видаляємо плодоніжки і насіння. Овоч обробляємо на шматочки.
- На дрібні частини ріжемо моркву можна натерти на тертці.
- Помідори і болгарський перець відправляємо в каструлю з товстим дном. Вливаємо томатний соус і перемішуємо. Тушкуємо на помірному вогні близько 25 хвилин.
- Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Відправляємо в неї цибулю і моркву. Тушкуємо до м’якості, помішуючи.
- Відправляємо обсмажені овочі в каструлю. Додаємо часник, який попередньо ріжемо тонкими скибочками. Додаємо цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 20.
- Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
- Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму готово. Прибирайте на зберігання!
