Простий і смачний рецепт свинячої печінки по-строгановськи
Російська кухня багата різноманітними рецептами страв на будь-який смак. Бефстроганов – блюдо, яке з’явилося в кінці 19 століття і користується величезною популярністю до цих пір. В якості основного інгредієнта у цьому рецепті буде використана свиняча печінка, в її приготуванні є певні тонкощі.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Печінка свиняча – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус томатний – 2 ст. л.
- Сметана – 70 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Крохмаль – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Масло – для смаження.
- Зелень – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Свинячу печінку помийте і наріжте брусками.
2. До печінки додайте 1 чайну ложку крохмалю і борошна, перемішайте.
3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і додайте трохи вершкового. Викладіть печінку в один шар, смажте її з обох сторін по 2-3 хвилини. Можна посмажити печінка в кілька прийомів.
4. На окремій сковороді на рослинному маслі обсмажте цибулю.
5. У мисці змішайте сметану, томатний соус і гірчицю.
6. Після цього на сковороду до печінки додайте цибулю і соус, перемішайте. Також додайте сіль, мелений перець, лавровий лист і мускатний горіх, перемішайте і тушкуйте під кришкою 3-5 хвилин.
7. В кінці додайте рубану зелень, перемішайте і страва готова. Можна подавати свинячу печінка по-строгановськи до столу.
Приємного апетиту!