Печінка по-строгановськи – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт свинячої печінки по-строгановськи

Російська кухня багата різноманітними рецептами страв на будь-який смак. Бефстроганов – блюдо, яке з’явилося в кінці 19 століття і користується величезною популярністю до цих пір. В якості основного інгредієнта у цьому рецепті буде використана свиняча печінка, в її приготуванні є певні тонкощі.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Печінка свиняча – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Сметана – 70 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Масло – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Свинячу печінку помийте і наріжте брусками.

2. До печінки додайте 1 чайну ложку крохмалю і борошна, перемішайте.

3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і додайте трохи вершкового. Викладіть печінку в один шар, смажте її з обох сторін по 2-3 хвилини. Можна посмажити печінка в кілька прийомів.

4. На окремій сковороді на рослинному маслі обсмажте цибулю.

5. У мисці змішайте сметану, томатний соус і гірчицю.

6. Після цього на сковороду до печінки додайте цибулю і соус, перемішайте. Також додайте сіль, мелений перець, лавровий лист і мускатний горіх, перемішайте і тушкуйте під кришкою 3-5 хвилин.

7. В кінці додайте рубану зелень, перемішайте і страва готова. Можна подавати свинячу печінка по-строгановськи до столу.

Приємного апетиту!