Салат з сьомгою – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Царський салат з сьомгою, креветками і червоною ікрою

Салат справді царський за своїм виглядом і смаком. Морепродукти – це корисні та смачні продукти, які дуже корисно вживати в будь-який час року. Такий салат приваблює загальну увагу на святковому столі.

Час приготування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Сьомга – 150 гр.
  • Ікра червона – 1 ст. л.
  • Кальмари – 150 гр.
  • Креветки – 150 гр.
  • крабові Палички – 100 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Білки – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.

Для маринаду:

  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет 9 % – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очистіть і наріжте тонкими четвертинками.

Крок 2. У миску налийте холодну воду, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте оцет. Надішліть подрібнену цибулю в маринад і залишити на 10-15 хвилин.

Крок 3. Кальмари повністю розморозьте.

Крок 4. Залийте їх окропом і залиште на 2 хвилини. Після цього злийте половину окропу і додайте холодної води. Руками кальмарів очистіть від шкірки, видаліть плівочки, нутрощі і тверду хорду.

Крок 5. Доведіть воду до кипіння, посоліть її і кальмарів варіть протягом 2 хвилин. Потім остудіть морепродукти і наріжте тонкою соломкою.

Крок 6. Крабові палички можна взяти будь-які за вашим смаком, вийміть їх з упаковки.

Крок 7. Наріжте крабові палички невеликими шматочками.

Крок 8. Викладіть в миску до кальмарам.

Крок 9. У киплячу воду опустіть креветки і варити їх протягом 2 хвилин, остудіть і очистіть їх від голови і панцира.

Крок 10. Великі креветки можна розрізати на дві частини, дрібні – залишити цілими. Викладіть креветки в миску.

Крок 11. Яйця зваріть круто, відокремте жовтки від білків. Білки наріжте кубиками.

Крок 12. Надішліть білки до решти інгредієнтів.

Крок 13. Сир натріть на крупній тертці.

Крок 14. Додайте тертий сир в миску.

Крок 15. Сьомгу наріжте кубиками, викладіть в миску. З лука злийте рідину і додати в салат.

Крок 16. Кілька пластинок сьомги залиште для прикраси. Складіть їх один на одного внахлест і скрутіть в рулет.

Крок 17. Потім переверніть рулет і розгорніть його назовні.

Крок 18. Салат заправте майонезом, перемішайте.

Крок 19. Царський салат можна подавати на загальному блюді або порційно. Прикрасити закуску трояндочками з сьомги і подавайте до столу.