Шоколадні кекси – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Шоколадний кекс – улюблене багатьма ласощі, яке можна швидко приготувати до раптового приходу гостей або тоді, коли хочеться чогось солоденького, але не магазинного. Шоколад відмінно поєднується з вишнею або бананом, а спекти його можна як у духовці, так і в мультиварці або навіть мікрохвильовці.

Простий і смачний шоколадний кекс з какао в духовці

Простий рецепт шоколадного кексу з насиченим смаком. Приготувати його зможе навіть початківець кулінар, а результат захопить всю сім’ю або друзів. Плюс – можна використовувати будь-які кисломолочні продукти, завалящі в холодильнику.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно пшеничне 1.5 склянки
  • Цукор-пісок ¾ склянки
  • Какао-порошок 2 ст. л
  • Ванілін 2 гр.
  • Кефір 1 ст. (гранований)
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Розпушувач 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне ½ склянки
  • Для глазурі:
  • Какао-порошок 2 ст. л.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Шоколадні кекси можна дуже просто приготувати в домашніх умовах в духовці. У мисці перемішати борошно, какао і розпушувач, додається цукор.
  2. В іншій ємності з’єднують молочний продукт (кефір, сметану або йогурт) з яйцем і рослинним маслом.
  3. Акуратно об’єднують суху і рідкої суміші, ретельно перемішують і перевіряють, щоб не було грудок, а какао максимально рівномірно розподілилося по тесту.
  4. Форму для випікання змащують маслом і викладають готове тісто.
  5. Кекс печуть при 180 градусах протягом приблизно 40 хвилин. Перевіряють готовність, за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки: вона повинна легко входити і виходити з тіста і бути сухою.
  6. Для глазурі в сотейнику змішують необхідні інгредієнти і нагрівають, поки не закипить. Потім добре збивають, знімають з вогню і дають трохи охолонути, щоб маса загусла.
  7. Шматочки готового кексу поливають глазур’ю і подають. Насолоджуйтесь!