Шоколадний кекс – улюблене багатьма ласощі, яке можна швидко приготувати до раптового приходу гостей або тоді, коли хочеться чогось солоденького, але не магазинного. Шоколад відмінно поєднується з вишнею або бананом, а спекти його можна як у духовці, так і в мультиварці або навіть мікрохвильовці.
Простий і смачний шоколадний кекс з какао в духовці
Простий рецепт шоколадного кексу з насиченим смаком. Приготувати його зможе навіть початківець кулінар, а результат захопить всю сім’ю або друзів. Плюс – можна використовувати будь-які кисломолочні продукти, завалящі в холодильнику.
Інгредієнти на
6 порц.
- Борошно пшеничне 1.5 склянки
- Цукор-пісок ¾ склянки
- Какао-порошок 2 ст. л
- Ванілін 2 гр.
- Кефір 1 ст. (гранований)
- Яйце куряче 1 шт.
- Розпушувач 1.5 ч. л.
- Масло рослинне ½ склянки
- Для глазурі:
- Какао-порошок 2 ст. л.
- Сметана 2 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
Процес приготування:
- Шоколадні кекси можна дуже просто приготувати в домашніх умовах в духовці. У мисці перемішати борошно, какао і розпушувач, додається цукор.
- В іншій ємності з’єднують молочний продукт (кефір, сметану або йогурт) з яйцем і рослинним маслом.
- Акуратно об’єднують суху і рідкої суміші, ретельно перемішують і перевіряють, щоб не було грудок, а какао максимально рівномірно розподілилося по тесту.
- Форму для випікання змащують маслом і викладають готове тісто.
- Кекс печуть при 180 градусах протягом приблизно 40 хвилин. Перевіряють готовність, за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки: вона повинна легко входити і виходити з тіста і бути сухою.
- Для глазурі в сотейнику змішують необхідні інгредієнти і нагрівають, поки не закипить. Потім добре збивають, знімають з вогню і дають трохи охолонути, щоб маса загусла.
- Шматочки готового кексу поливають глазур’ю і подають. Насолоджуйтесь!
