Покроковий рецепт приготування тушкованих кабачків з картоплею
Страва виходить дуже соковитим, так як інгредієнти, що входять в рецепт, містять достатньо рідини. Щоб уникнути водянистості готових кабачків, слід вибирати більш щільні помідори.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій – 1.
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 шт.
- Картопля – 0,5 кг
- Помідор – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сік томатний – 100 мл
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вершки – за бажанням.
- Кріп – 1 пучок.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо під струменем теплої води. Кабачок також промиваємо і обтираем кухонним рушником. Нарізаємо картоплю і кабачок на невеликі кубики.
2. Очищаємо цибулю від лушпиння, а морква – від верхнього шару. Промиваємо моркву в теплій воді. Нарізаємо цибулю на невеликі шматочки, а моркву натираємо на крупній тертці.
3. Виливаємо соняшникову олію в сковороду і ставимо її на конфорку. Включаємо плиту і розігріваємо близько хвилини. Висипаємо кубики картоплі і обсмажуємо.
4. Промиваємо помідори. Наливаємо воду в чайник і кип’ятимо. Заливаємо окропом томати на пару хвилин, а потім опускаємо в холодну воду. Знімаємо шкірку. Видаляємо місце, до якого кріпився держак. Нарізаємо помідори кубиками.
5. Викладаємо в чисту сковороду підготовлені овочі. Слідом додаємо помідори, заливаємо всі інгредієнти томатним соком і вершками. Посипаємо сіллю і перцем.
6. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 30-40 хвилин. Промиваємо кріп водою і обсушуємо. Подрібнюємо зелень. Посипаємо нею готове асорті і подаємо до столу.
Приємного апетиту!