Тушковані кабачки – 10 рецептів на сковороді з фото покроково

Покроковий рецепт приготування тушкованих кабачків з картоплею

Страва виходить дуже соковитим, так як інгредієнти, що входять в рецепт, містять достатньо рідини. Щоб уникнути водянистості готових кабачків, слід вибирати більш щільні помідори.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Помідор – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сік томатний – 100 мл
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вершки – за бажанням.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо під струменем теплої води. Кабачок також промиваємо і обтираем кухонним рушником. Нарізаємо картоплю і кабачок на невеликі кубики.

2. Очищаємо цибулю від лушпиння, а морква – від верхнього шару. Промиваємо моркву в теплій воді. Нарізаємо цибулю на невеликі шматочки, а моркву натираємо на крупній тертці.

3. Виливаємо соняшникову олію в сковороду і ставимо її на конфорку. Включаємо плиту і розігріваємо близько хвилини. Висипаємо кубики картоплі і обсмажуємо.

4. Промиваємо помідори. Наливаємо воду в чайник і кип’ятимо. Заливаємо окропом томати на пару хвилин, а потім опускаємо в холодну воду. Знімаємо шкірку. Видаляємо місце, до якого кріпився держак. Нарізаємо помідори кубиками.

5. Викладаємо в чисту сковороду підготовлені овочі. Слідом додаємо помідори, заливаємо всі інгредієнти томатним соком і вершками. Посипаємо сіллю і перцем.

6. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 30-40 хвилин. Промиваємо кріп водою і обсушуємо. Подрібнюємо зелень. Посипаємо нею готове асорті і подаємо до столу.

Приємного апетиту!