Джем з айви через м’ясорубку на зиму
Для любителів м’яких і однорідних текстур як не можна, до речі, підходить даний рецепт, в якому айву перед варінням подрібнюємо в м’ясорубці. Такий десерт-делікатес можна включати в меню для самих маленьких дітей, привчаючи їх до корисних солодощів.
Час готування: 5 ч.
Час приготування:4 ч.
Порцій – 15.
Склад:
- Айва – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Зібрані плоди айви ретельно промиваємо і повністю просушуємо.
Крок 2. Після чого видаляємо серцевину з насінням і нарізаємо їх досить великими часточками.
Крок 3. Пропускаємо всю подрібнену айву через м’ясорубку з крупною решіткою і перекладаємо в ємність для варіння варення.
Крок 4. Для того щоб джем був ніжним, вливаємо трохи чистої води і добре перемішуємо. Після чого варимо варення приблизно 30-40 хвилин, періодично все перемішуючи.
Крок 5. Через це час всипаємо цукор і продовжуємо варіння протягом 20 хвилин, при цьому перемішуючи вміст знову і знову, щоб уникнути пригорання. Потім знімаємо каструлю з вогню і залишаємо джем, накривши кришкою, на 3 години. Після закінчення цього часу варимо варення ще 20 хвилин з моменту закипання.
Крок 6. Коли джем придбав приємний рівний відтінок, необхідну консистенцію, розкладаємо його по підготовленим банкам, закатуємо кришками і відправляємо на зберігання.
Приємного вам апетиту!