Виноградний сік на зиму – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт соку з винограду Ізабелла на зиму

Виноград сорту Ізабелла володіє характерним ароматом і смаком, а колір соку стає рубіново-червоним, що дозволяє пригощатися їм не тільки в домашньому колі, але й подавати до святкового столу.

Час готування: 1 година 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Виноград сорту Ізабелла – 7 кг
  • Вода – 500 мл
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перебрати і промити виноград, зняти ягідки з гілочок.

Крок 2. Зібрати сік, використовуючи соковижималку. При її відсутності можна ягоди пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Дати масі постояти близько години, а потім процідити.

Крок 3. Макуха, що залишилася після ягід, залити водою, перемішати і довести до кипіння, а потім процідити. При процеживании краще використовувати рукавички, тому що натуральний виноградний сік може викликати роздратування через вміст великої кількості натуральної кислоти.

Крок 4. Одержаний сік прогріти до температури 85-90 градусів, але не допускати кипіння, щоб не зруйнувати високою температурою вітаміни.

Крок 5. Гарячий напій розподілити по підготовленим скляних баночках і щільно закрити. Зберігати в холоді. Максимальний термін зберігання – близько 1 року.