Вже ні для кого не новина, що форель можна самостійно засолити в домашніх умовах. Спеціально для цього ми підібрали 5 відмінних рецептів засолювання, щоб отримати в міру солону і ароматну рибу.
Засолювання форелі в розсолі в домашніх умовах
Завжди краще самостійно засолити форель, ніж купувати вже готову. Для самостійної засолювання форелі необхідно вибрати свіже та якісне філе. В розсолі форель виходить дуже приємною на смак і не надто солоною.
Інгредієнти на
6 порц.
- Форель 1 кг
- Гвоздика 2 суцвіття
- Лавровий лист 2 шт.
- Вода 1 л
- Сіль 4 ст. л.
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Перець чорний горошок 2 шт.
- Перець запашний 2 шт.
Процес приготування:
- Як засолити форель в розсолі в домашніх умовах? Підготуйте інгредієнти за списком для засолювання форелі. Лимон вимити гарячою водою, розріжте навпіл і видавіть з половинок сік.
- У каструлі закип’ятіть літр води, додайте в неї сіль і спеції. Коли розсіл охолоне до кімнатної температури, приберіть з нього спеції і додайте лимонний сік.
- У ємність відповідного розміру викладіть форель. Залийте рибу розсолом, щоб рідина повністю покривала форель.
- Прикрийте ємність кришкою і помістіть форель в холодильник на 20-24 години.
- За добу можна зняти пробу з форелі. При необхідності тримати рибу в розсолі ще кілька годин. Слабосолона форель – ідеальна закуска для будь-якого застілля.
