Солона форель в розсолі з приправами
Під час підготовки до свят завжди постає питання про те, що подати в якості закуски. Ідеальним для цього буде слабосолона форель, приготована власними руками. Для засолювання краще вибирати самі м’ясисті частини форелі.
Час приготування: 45
Час приготування: 30 хв
Порцій – 5-6
Склад:
- Філе форелі – 500 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Коньяк або горілка – 1 ст. л.
- Перець чорний горщиком – 10 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю влийте холодну воду. Додайте лавровий лист, перець горошком, сіль і цукор, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння, варіть 1 хвилину. Потім маринад повністю остудіть.
Крок 2. Філе форелі наріжте невеликими скибочками шириною по 7 міліметрів.
Крок 3. Складіть форель в ємність, можна це зробити у кілька шарів. В охолоджений маринад влийте горілку або коньяк, перемішайте і залийте рибу маринадом.
Крок 4. Залиште форель на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 5. Після цього промокніть форель від надлишків маринаду.
Крок 6. Слабосолону форель збризніть рослинним маслом і подавайте до столу в якості закуски.