Як засолити форель в розсолі – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Солона форель в розсолі з приправами

Під час підготовки до свят завжди постає питання про те, що подати в якості закуски. Ідеальним для цього буде слабосолона форель, приготована власними руками. Для засолювання краще вибирати самі м’ясисті частини форелі.

Час приготування: 45

Час приготування: 30 хв

Порцій – 5-6

Склад:

  • Філе форелі – 500 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Коньяк або горілка – 1 ст. л.
  • Перець чорний горщиком – 10 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю влийте холодну воду. Додайте лавровий лист, перець горошком, сіль і цукор, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння, варіть 1 хвилину. Потім маринад повністю остудіть.

Крок 2. Філе форелі наріжте невеликими скибочками шириною по 7 міліметрів.

Крок 3. Складіть форель в ємність, можна це зробити у кілька шарів. В охолоджений маринад влийте горілку або коньяк, перемішайте і залийте рибу маринадом.

Крок 4. Залиште форель на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 5. Після цього промокніть форель від надлишків маринаду.

Крок 6. Слабосолону форель збризніть рослинним маслом і подавайте до столу в якості закуски.