Як засолити ікру форелі в домашніх умовах швидко і смачно – 7 рецептів з покроковими фото

Як швидко і смачно засолити ікру форелі в домашніх умовах — питання, яке цікавить багатьох господинь. Ікра рибна – це чудове ласощі та дуже корисний продукт. А зробити це швидко і смачно у вас вийде, якщо ви будете слідувати нашим покроковим рецептами з фото. М’ясо форелі, як і її ікра, дуже цінно, тому що ця риба живе у чистій воді, але найкорисніша форель – та, що виловлена не на рибній фермі, а в річці. Ікра форелі невелика, яскраво-помаранчева. Соліть її по одному з наших 6 рецептів і насолоджуйтеся неперевершеним смаком!

Способи очищення ікри

Якщо розпороти черево риби-самці лососевих або осетрових порід, то буде видно, що там ікра знаходиться в міцній плівці – ястиков, яку потрібно зняти, а ікринки відокремити один від одного, щоб підготувати до способу соління. Придумано кілька способів, як відокремити ікру форелі і інших цінних риб від ястиків.

Частіше інших пристосувань використовують велику чисту марлю, складену в декілька шарів на зразок мішка або кишені, куди поміщають ікру в ястиках, а після скручують і занурюють в таз з теплою водою і повільно обертають. Плівка з часом залишається на марлі, а ікринки повільно відділяються від неї. Використовуючи цей метод потрібно знати, що вода для промивання ікри має бути тепліше, ніж кімнатна температура, так як від холодної води ікринки стають жорсткими, що неприємно відображається на смаковому якості кінцевого продукту.

Наступний спосіб відділення ікри – це використання дуже гарячої води, якої вона заливається буквально 10-20 секунд. За цей короткий час плівка встигає заваритися і починає легко відділятися від ікринок. Після чого воду зливають, а ось залишки плівки все ж доведеться ретельно відчищати.

Деякі воліють знімати ікру з ястиків руками, розламуючи ястики на кілька великих шматків, а потім повільно і акуратно знімають кожну ікринку окремо. Цей спосіб трудомісткий і вимагає терпіння і ретельного уваги, інакше ікринки полопаються.

Ще один спосіб – це протирання ікри через грохотку (сітку або мішок з дрібними осередками) над тазом.

Промивка за допомогою віночка – ястика розривають в декількох місцях і кладуть у воду, а потім занурюють туди ж кулінарний віночок і розмішують їм ікру. Плівка поступово намотується на віночок, після чого ікру виливають на сито і перебирають від залишків плівки руками.

Коли хороша ікра буде повністю протерта або відокремлена від ястиків і пошкоджених ікринок, її промивають у теплій підсоленій воді.