Абрикоси в сиропі на зиму – 5 рецептів з фото покроково

Абрикоси в сиропі з ядерцями на зиму в банках

Солодкі і соковиті абрикоси в сиропі добре консервувати з ядерцями, добутими з кісточок плодів. Важливо до початку процесу спробувати ядерця на смак: якщо вони гірчать, їх краще замінити горіхами.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Перебрати абрикоси, залишити щільні і не зіпсовані, промити і розділити на половинки, вийняти кісточки.

2. Кісточки розколоти і дістати з них ядерця, перевірити на смак і відкласти.

3. Фрукти з ядерцями скласти в стерильній ємності, в яких вони будуть заходило, залити окропом і залишити на 15 хвилин, щоб вода наситилася ароматом і смаком плодів.

4. Перелити воду в підходящу для нагрівання посуд, додати цукор, лимонну кислоту і довести сироп до кипіння на невеликому вогні.

5. Сиропом залити абрикоси, наповнені банки простерилізувати протягом 15-20 хвилин, а потім закрити кришками. Залишити банки в теплі, щоб охололи, а потім перемістити і зберігати в холодному місці.