Такий продукт, як арахісова паста, не просто необхідний, а зобов’язаний бути на вашій кухні. Її універсальність виручить вас як під час сніданку, так і в приготуванні святкового десерту. А різноманітність наших рецептів дозволить вам зробити правильний вибір на користь своїх смакових переваг.
Класична арахісова паста в домашніх умовах
В домашній арахісової пасти ви не знайдете масу незнайомих компонентів і при цьому самі зможете регулювати обжарку ядер арахісу, смакові якості і разом з тим зможете домогтися потрібної вам консистенції.
Інгредієнти на
12 порц.
- Арахіс 450 гр.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах? Для початку просушити арахіс на сухому листі в розігрітій до 180 градусів духовці. На це знадобиться 20-25 хвилин, при цьому кожні п’ять хвилин все перемішуємо ложкою для того, щоб арахіс рівномірно просушився з кожної сторони.
- Після цього остуджуємо горіхи і знімаємо піну, перетираючи арахіс між долоньками.
- Заповнюємо чашу блендера першою порцією очищеного арахісу.
- І подрібнюємо його до стану великої крихти, слідом всипаючи залишилися горіхи.
- Продовжуємо збивати протягом 10-15 хвилин, поки арахіс не переб’ється в дуже дрібну крихту і не почне виділяти власне масло. На цьому етапі додаємо підсолоджувач і трохи солі.
- Такої просто, але неймовірно смачний десерт готовий. Перекладаємо готову пасту в підготовлену баночку, в якій арахісова паста може зберігатися протягом місяця.
Бажаємо приємного апетиту!
ПП корисна арахісова паста без цукру
Арахісова паста без додаткових підсолоджувачів – прекрасний замінник всіляких солодощів поживний і корисний перекус під час паузи від роботи. А процес приготування такої пасти замість труднощів викликає інтерес.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:35 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Арахіс – 300 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку очищаємо ядра арахісу від шкаралупи і розкладаємо арахіс на деко.
2. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо обсмажуватися горіхи протягом 20 хвилин до потемніння. При цьому перемішуємо арахіс кожні п’ять хвилин, щоб горіхи рівномірно підрум’янилися.
3. Даємо арахісу трохи часу охолонути, після чого порційно завантажуємо його в блендер і подрібнюємо.
4. Спочатку виходить велика і суха крихта, але на цьому ми не припиняємо роботу блендера.
5. Продовжуємо збивати горіхи до тих пір, поки арахіс не виділить своє природне масло, яке посприяє склеюванню крихти.
6. У разі перегрівання даємо кухонному комбайну відпочити і через 5-10 хвилин продовжуємо збивати горіхи до стану повної однорідності.
7. Арахісову пасту перекладаємо з чаші блендера в баночку з кришкою і з задоволенням намазуємо на тости. Зберігатися така арахісова паста може не більше місяця.
Бажаємо приємного чаювання!
Як самостійно приготувати арахісову пасту з какао?
Однорідна за консистенцією, солодкувата на смак і насичений аромат какао – саме така арахісова паста в мить наповнить ваш будинок затишком і забезпечить викид ендорфінів у кров.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 10-12.
Склад:
- Арахіс – 450 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Какао-порошок – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Покупної арахіс прямо в лушпинні намагаємося викласти одним шаром на деко, після чого відправляємо подсушиваться горіхи в розігріту духовку. Разом з тим періодично помішуємо горіхи, щоб вони не пригоріли.
2. Коли арахіс підрум’янився, даємо йому трохи часу охолонути. Після чого переміщаємо в чашу блендера.
3. Розбиваємо горіхи в досить дрібну крихту. Засипаємо залишилися горіхи і продовжуємо збивати.
4. Зчищаємо подрібнений арахіс зі стінок чаші і знову перемелюємо.
5. В арахісову масу додаємо такі рідкі інгредієнти, як масло і мед. Слідом додаємо какао-порошок і збиваємо протягом двох хвилин.
6. Коли маса стане кремоподібної по консистенції, додаємо сіль, знову ж орієнтуючись на свій смак.
7. Готову пасту перекладаємо в піалу і подаємо до столу. Масу, що залишилася переміщаємо в суху баночку і можемо зберігати в холодильнику протягом двох місяців.
Бажаємо приємного апетиту!
Смачна арахісова паста з шоколадом в домашніх умовах
Гладка текстура і різноманітність смаків — приємний бонус для тих, хто віддає перевагу шоколаду і не планує від нього відмовлятися. Адже з кожною новою плиткою виходить зовсім інша й не схожа на попередні арахісова паста. Тому рекомендуємо не відкладати покупку цих інгредієнтів у довгий ящик.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Арахіс – 100 гр.
- Шоколад молочний – 30 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Спочатку прожарюємо арахіс разом з лушпинням в розігрітій до 180 градусів духовці. Періодично дістаючи деко, щоб перемішати горіхи. За бажанням можна використовувати покупної арахіс очищений.
2. Через 20 хвилин виймаємо деко з горіхами і залишаємо остуджувати. З остиглого арахісу знімаємо піну. Найпростіше це робиться шляхом перетирання горіха в долонях.
3. Горіхи порційно перекладаємо в чашу блендера і перебиваємо в крихту.
4. Разом з тим, як можна дрібніше подрібнюємо підморожений шоколад.
5. Шматочки шоколаду додаємо до подрібненого арахісу і знову перебиваємо весь вміст.
6. Не припиняючи роботу блендера, вливаємо трохи рослинного масла. Це допоможе зробити консистенцію пасти більш гладкою і кремоподібної.
7. Готової пастою наповнюємо сухі баночки, призначені для зберігання, і подаємо такий десерт у додатку до сніданку.
Бажаємо приємного апетиту!
Простий покроковий рецепт солоної пасти із арахісу в блендері
Солона арахісова паста має класичну основу і цікаву хрустку консистенцію з солоним присмаком, який не складно вловити вже з перших ложок. Така паста допоможе не тільки відвикнути, але і забути про солодкому.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 10-12.
Склад:
- Арахіс – 400 гр.
- Сіль – 0,5-1 ч. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Для приготування солоної арахісової пасти будемо використовувати неочищені ядра арахісу, які добре промиваємо холодною водою і просушуємо за допомогою бавовняного рушника. Разом з цим включаємо розігріватися духовку до 180 градусів і відправляємо подсушиваться горіхи на сухому листі на протязі 10-20 хвилин.
2. Через це час виймаємо деко з горіхами, чекаючи, поки вони охолонуть. Потім знімаємо лушпиння з арахісу і перекладаємо очищені горіхи в чашу блендера.
3. Подрібнюємо горіхи в крупну крихту, заливаємо невеликою кількістю рослинного масла і продовжуємо збивати.
4. Слідом додаємо трохи солі і в режимі турбо подрібнюємо все вміст ще протягом хвилини до отримання максимально однорідного стану.
5. В ідеалі повинна вийти густа і пастоподібна маса. Готову арахісову пасту перекладаємо в суху баночку і залишаємо на зберігання в холодильнику.
Бажаємо приємного апетиту!