Дуже смачні грузинські баклажани з волоським горіхом
Неймовірно смачні баклажани по-грузинськи часто готують з додаванням волоського горіха. Оцініть кулінарну ідею, відповідну для тривалого зимового зберігання. Справляться навіть новачки.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Баклажан – 1 кг
- Горіхи грецькі – 150 гр.
- Часник – 150 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Оцет – 30 мл
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани розрізаємо їх на тонкі кружечки.
2. Випікаємо овоч 25 хвилин при розігрітій до 220 градусів духовці.
3. Очищаємо волоські горіхи і подрібнюємо їх у блендері.
4. Також перемелюємо перець чилі з зубчиками часнику.
5. Розмішуємо обидві суміші і доповнюємо їх сіллю, цукром, оцтом, рослинним маслом. Знову подрібнюємо масу до однорідності.
6. В стерилізовані банки викладаємо запечені баклажани. Чергуємо їх з горіховою сумішшю.
7. Щільно набиту банку закриваємо кришкою. Даємо частування охолонути і відправляємо на зберігання.