Баклажани по-грузинськи на зиму – 7 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Дуже смачні грузинські баклажани з волоським горіхом

Неймовірно смачні баклажани по-грузинськи часто готують з додаванням волоського горіха. Оцініть кулінарну ідею, відповідну для тривалого зимового зберігання. Справляться навіть новачки.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 кг
  • Горіхи грецькі – 150 гр.
  • Часник – 150 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет – 30 мл
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо баклажани розрізаємо їх на тонкі кружечки.

2. Випікаємо овоч 25 хвилин при розігрітій до 220 градусів духовці.

3. Очищаємо волоські горіхи і подрібнюємо їх у блендері.

4. Також перемелюємо перець чилі з зубчиками часнику.

5. Розмішуємо обидві суміші і доповнюємо їх сіллю, цукром, оцтом, рослинним маслом. Знову подрібнюємо масу до однорідності.

6. В стерилізовані банки викладаємо запечені баклажани. Чергуємо їх з горіховою сумішшю.

7. Щільно набиту банку закриваємо кришкою. Даємо частування охолонути і відправляємо на зберігання.