Як приготувати баклажани по-корейськи з помідорами на зиму?
Приготовані за цим рецептом баклажани виходять в міру гострими в ніжному томатному соусі. Якщо дати заготівлі постояти близько місяця, овочі просочаться соусом і стануть особливо смачними.
Час приготування: 2 години 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Баклажани – 4 кг
- Помідор – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Часник тертий – 1 склянка
- Перець чилі – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Баклажани вимити, обсушити і видалити кінчики. Нарізати овочі слайсами уздовж, пересипати сіллю і почекати близько двох годин, щоб позбутися гіркоти.
2. Інші овочі почистити і пропустити через м’ясорубку. Важливо обов’язково прибрати насіння з пекучого перцю, щоб запобігти надмірну гостроту страви.
3. Вийшло овочеве пюре перекласти в жароміцний посуд, приправити за смаком, додавши потрібну кількість цукрового піску і солі, додати оцет, часник і варити близько 5 хвилин, потім залишити настоюватися.
4. Скибочки баклажанів промити, обсушити і обсмажити, щоб придбали красиву скориночку.
5. В стерилізовані скляні ємності покласти по ложці пюре з перцю і помідорів, потім викласти обсмажені баклажани, перемежовуючи їх овочевим пюре. Коли банка наповниться доверху, щільно закрити її і дати охолонути в теплому приміщенні, а потім зберігати в місці, де зберігається прохолодна температура.