Баклажани по-корейськи на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Як приготувати баклажани по-корейськи з помідорами на зиму?

Приготовані за цим рецептом баклажани виходять в міру гострими в ніжному томатному соусі. Якщо дати заготівлі постояти близько місяця, овочі просочаться соусом і стануть особливо смачними.

Час приготування: 2 години 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 4 кг
  • Помідор – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник тертий – 1 склянка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Баклажани вимити, обсушити і видалити кінчики. Нарізати овочі слайсами уздовж, пересипати сіллю і почекати близько двох годин, щоб позбутися гіркоти.

2. Інші овочі почистити і пропустити через м’ясорубку. Важливо обов’язково прибрати насіння з пекучого перцю, щоб запобігти надмірну гостроту страви.

3. Вийшло овочеве пюре перекласти в жароміцний посуд, приправити за смаком, додавши потрібну кількість цукрового піску і солі, додати оцет, часник і варити близько 5 хвилин, потім залишити настоюватися.

4. Скибочки баклажанів промити, обсушити і обсмажити, щоб придбали красиву скориночку.

5. В стерилізовані скляні ємності покласти по ложці пюре з перцю і помідорів, потім викласти обсмажені баклажани, перемежовуючи їх овочевим пюре. Коли банка наповниться доверху, щільно закрити її і дати охолонути в теплому приміщенні, а потім зберігати в місці, де зберігається прохолодна температура.