Білі гриби на зиму – 10 простих рецептів заготовок з покроковими фото

Ікра з білих грибів на зиму

Ікра з білих грибів на зиму порадує вас цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Такий продукт можна намазувати на хліб або подавати до столу як апетитного доповнення до гарячих страв. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби білі (ніжки) – 3 кг
  • Сіль – 3-4 ст. л.
  • Часник – 300 гр.
  • Масло рослинне – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати ікру з білих грибів на зиму, підготуємо потрібні інгредієнти. Перебираємо гриби, зрізаємо з них ніжки.

Крок 2. Ніжки очищаємо і промиваємо.

Крок 3. Складаємо продукт у миску, заливаємо водою і посипаємо сіллю. Кип’ятимо і варимо до тих пір, поки гриби не стануть тонути. Обов’язково знімаємо піну.

Крок 4. Гриби відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода.

Крок 5. Якщо є час, залиште продукт стікати від води на добу. Так ваша ікра вийде більш якісною і смачною.

Крок 6. Прокручуємо відварні грибні ніжки через м’ясорубку.

Крок 7. З отриманої маси зливаємо весь сік. Додаємо сюди подрібнений часник. Його так само можна прокрутити через м’ясорубку.

Крок 8. Викладаємо масу в каструлю з товстим дном або казан. Попередньо виливаємо сюди олію. Прогріваємо продукт на невеликому вогні і після тушкуємо не менше 20 хвилин, після закипання, періодично помішуючи.

Крок 9. Розкладаємо частування по стерилізованим баків. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 10. Ікра з білих грибів на зиму готова. Прибирайте на зберігання!