Ікра з білих грибів на зиму
Ікра з білих грибів на зиму порадує вас цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Такий продукт можна намазувати на хліб або подавати до столу як апетитного доповнення до гарячих страв. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Гриби білі (ніжки) – 3 кг
- Сіль – 3-4 ст. л.
- Часник – 300 гр.
- Масло рослинне – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати ікру з білих грибів на зиму, підготуємо потрібні інгредієнти. Перебираємо гриби, зрізаємо з них ніжки.
Крок 2. Ніжки очищаємо і промиваємо.
Крок 3. Складаємо продукт у миску, заливаємо водою і посипаємо сіллю. Кип’ятимо і варимо до тих пір, поки гриби не стануть тонути. Обов’язково знімаємо піну.
Крок 4. Гриби відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода.
Крок 5. Якщо є час, залиште продукт стікати від води на добу. Так ваша ікра вийде більш якісною і смачною.
Крок 6. Прокручуємо відварні грибні ніжки через м’ясорубку.
Крок 7. З отриманої маси зливаємо весь сік. Додаємо сюди подрібнений часник. Його так само можна прокрутити через м’ясорубку.
Крок 8. Викладаємо масу в каструлю з товстим дном або казан. Попередньо виливаємо сюди олію. Прогріваємо продукт на невеликому вогні і після тушкуємо не менше 20 хвилин, після закипання, періодично помішуючи.
Крок 9. Розкладаємо частування по стерилізованим баків. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 10. Ікра з білих грибів на зиму готова. Прибирайте на зберігання!