Бісквіт в мультиварці – 10 рецептів приготування пишного бісквіту з покроковими фото

Пишний бісквіт для торта в мультиварці Поларіс

Мультиварка – просто ідеальний кухонний гаджет для бісквітів. Багато господинь віддають перевагу саме їй, коли йдеться про випічку повітряного пористого тесту. Рівномірний контактний нагрів і збереження певного рівня вологості творять чудеса – бісквіти чудово пропікаються і піднімаються. Кругла чаша – оптимальна форма: після випікання бісквіт можна розрізати на традиційні коржі для торта без коригування. Як правило, після приготування бісквіту потрібно обов’язково дати охолонути і постояти кілька годин при кімнатній температурі – м’якушка стабілізується і його набагато простіше розрізати. У даному рецепті готуємо бісквіт в мультиварці Поларіс з потужністю 860 Вт і об’ємом чаші п’ять літрів.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін — щіпка.
  • Борошно – 160 гр.
  • Масло – для змазування.

Процес приготування:

1. Першим ділом розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в об’ємну ємність і збиваємо їх міксером на високій швидкості. Працюємо вінцями, поки не вийде густа стійка піна, що залишає пружні піки. Далі вводимо в збиті білки цукровий пісок і ванілін. Продовжуємо збивати, поки кристали повністю не розчиняться. Важливо приділити достатньо часу процесу збивання – це безпосередньо впливає на пишність і в цілому на якість бісквіта.

2. Потім додаємо в білкову піну по одному жовтку, продовжуючи працювати міксером. Після введення жовтків маса повинна все одно залишатися світлою, з легким відтінком бордо, і пишною.

3. Борошно просіваємо через дрібне сито і невеликими частинами додаємо в яєчну масу. Після кожного додавання акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх. Міксер вже не використовуємо, щоб не осадити тісто швидкою швидкістю роботи при введенні борошна.

4. Готове тісто повинно мати легку і пишну консистенцію, бути повністю однорідним, без грудочок і крупинок.

5. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо тонким шаром вершкового масла.

6. Потім викладаємо приготоване тісто.

7. Чашу встановлюємо в мультиварку і натискаємо режим «Випічка» на 60 хвилин. Після закінчення часу роботи програми відкриваємо кришку приладу і випускаємо пар. Даємо готового бісквіту постояти пару хвилин в чаші, щоб скоринка легше відійшла від стінок.

8. Відокремлюємо випічку від стінок чаші, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном і даємо повністю охолонути.

9. Витримуємо бісквіт при кімнатній температурі два-три години, попередньо загорнувши в плівку. Після закінчення цього часу бісквіт стане більш стійким і його легко буде розрізати ножному на потрібну кількість коржів.

Приємного апетиту!